Bronz Hindi Cinsi özellikleri

 Bronz Hindi Cinsi özellikleri

Bronz hindi , yerli hindi ırkı olarak kabul edilir. İsim, lüks bir bronz rengi çağrıştıran bronz hindi tüylerinden türemiştir. Bronz hindi, Amerikan tarihinin en popüler hindi türü olarak bilinir, ancak popülerliği yirminci yüzyılda giderek azalmıştır. Daha sonra bu yarış iki farklı kategoriye ayrıldı. Bu iki kategoriye geniş göğüslü bronz hindiler ve standart bronz hindiler denir. İki tür bronz hindi, yani geniş göğüslü bronz ve standart bronz arasındaki fark konusunda çok fazla kafa karışıklığı var; Ancak genel olarak bu iki tür hindi bronz hindi olarak bilinir.


Bulunuş 

Bu hindi türü, iki türün üremesinin sonucudur: İngiltere'den gelen evcil hindiler ve yabani hindiler. Bu iki türün birlikte çiftleşmesi, Avrupa hindilerinden daha büyük ve yabani hindilerden daha fazla evcilleştirilmiş hindilerin üretilmesiyle sonuçlandı. Bronz hindiler 18. yüzyılda üretilmesine rağmen, 1830'a kadar kimse onları bu isimle bilmiyordu. Amerika Birleşik Devletleri'nden River Island'da bir hindi cinsi üretildiğinde, adı Point Judith Bronze'dı. İsim daha sonra tüm bronz hindi ırklarına atıfta bulunmak için kullanıldı. Yavaş yavaş Judith Point kaldırıldı ve insanlar sadece Bronze adından memnun kaldılar. İngiltere Adası'nda Bronz adı Cambridge ile karıştırıldı, ancak bir süre sonra Cambridge kaldırıldı ve yine sadece Bronz adı yeterli oldu.

Türler 

On dokuzuncu yüzyılın sonlarında ve yirminci yüzyılın başlarında, cinsi bugün olduğundan daha da büyük hale getirmek için bir dizi bronz hindi yetiştirildi. Sıradan hindilerden daha büyük olan bu değiştirilmiş tür, Türkiye Bronz Kuş olarak da biliniyordu. Bronz göğüslü türler daha sonra standart bronz olarak bilinmek üzere yetiştirildi; Yani geniş göğüslü bir bronz hindi ile standart bir bronz hindi arasındaki fark buna kadar uzanıyor.

Türler arasındaki fark

Boyut farkı dışında, standart bronz hindi tüyleri, geniş göğüslü bronz hindilere göre daha açık ve parlaktır. Her iki cins de parlak bronz tonlarında kahverengi olarak görülür. Her iki türün tüyleri de yabani hindilerin tüylerine çok benzer.

Bu türün Beyaz Rengi




Geniş göğüslü bronz hindi, üretildikten sonra, beyaz göğüslü beyaz türler seçilen tür olarak tanınana kadar yirmi yıl boyunca hindi reklamlarından sorumluydu. Geniş göğüslü bronz türlerinin büyük olması nedeniyle üreme yeteneklerini yitirmişlerdir ve şu anda cinsleri yalnızca uzmanlar tarafından suni tohumlama ile tükenmemiştir.

Soy tükenme Tehlikesi

Bugün, hem geniş göğüslü bronz hindi hem de standart bronz hindi, daha fazla koruma gerektiren ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ALBC korunan türler listesinin başında yer almaktadır. Geniş göğüslü bronz türünün durumu bilinmemekle birlikte koruma listesinde de yer almaktadır.



Ağırlığı 

Dişi geniş göğüslü bronz türlerin ağırlığı 20. haftada 10 kg'a, erkek geniş göğüslü türlerin bronz türlerinin ağırlığı ise 20. haftada 13 kg'a ulaşmaktadır. Bu tür hindi yetiştiriciliğinin asıl amacı etini kullanmaktır. Bronz türlerin yumurta rengi beyazdır ve az miktarda yumurta bırakırlar. Genellikle 4 dişi hindiyle birlikte 1 erkek hindi eşi. Bu hindiler 1 metre yüksekliğe kadar büyür ve Kuzey Amerika'da yetiştirilir. Cackle Hatchery, 1987'den beri geniş göğüslü bronz yetiştirmekte ve yetiştirmektedir.

Standart dişi bronz türlerinin ağırlığı 6 kg olup, standart erkek bronz türlerinin ağırlığı 10 kg'a ulaşmaktadır. Bu tür türkiye'nin et üretiminin yanı sıra yetiştirilme amacı da çeşitli gösterilerdir. Yumurtalarının rengi açık kahverengimsi bir kremdir ve bu türün yumurtlama oranı önceki türler kadar düşüktür. Çoğu zaman, 1 erkek hindi 7 dişi hindi ile çiftleşir ve bu hindi türünün yüksekliği 1 metreden fazladır. Üreme alanları Kuzey Amerika olarak da bilinir.


Standart Bronz Hindi'nin Özellikleri

Bronz hindi, görkemli ve heybetli bir görünüme sahip orta ila büyük boy bir kuştur. Çok güzel kuşlardır ve benzersiz tüyleriyle tanınırlar, bu kuşlar iri boyutları için seçilmiştir ve çok daha büyük kuşlar geniş göğüslü bronz hindiler olarak bilinir hale geldi ve sevimli küçük kuşlar standart bronz hindilerdi.

Boyut farkının yanı sıra, standart bronz hindinin tüyleri genellikle geniş göğüslü bronz hindiden daha hafif ve daha parlaktır. Her iki türün de bakırımsı ve mavi-yeşil tonlarla zenginleştirilmiş kahverengi bir rengi vardır ve tüyleri genel olarak yabani hindininkine çok benzer. Olgun bronz hindi tavuklarının ortalama canlı ağırlığı yaklaşık 7.25 kilogramdır. Ergin erkeklerin ortalama canlı ağırlıkları ise 11,5 kilogram civarındadır.

Daha fazla bilgi için: Hindi cinsleri 

Standart Bronz Türkiye Sınıflandırması

Standart bronz hindi, Amerika Birleşik Devletleri tarihinin çoğu için en popüler hindi çeşidi olmuştur. Avrupalı yerleşimciler tarafından Amerika'ya getirilen yerli hindiler ile varışta karşılaştıkları yabani hindiler arasındaki çaprazlamalardan kaynaklandı. Bu haçın melez gücü, Avrupa kuşlarından daha büyük ve daha güçlü olan ve yabani hindilerden çok daha evcil olan hindi popülasyonlarıyla sonuçlandı.

Çeşitliliğe adını veren bakır veya bronz renkli metalik parlaklık, vahşi atalarının mirasının bir parçasıydı.

Hindi davranışları 

Bu yerli hindiler çok sakin ve uysaldır ve saldırgan olmadıkları için çiftlikteki diğer sürülerle iyi sosyalleşebildikleri bilinmektedir. Evcilleştirmeleri ve kullanmaları kolay olduğu için, yeni başlayan çiftçiler için en iyi kümes hayvanlarını bile düşündüler.



Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi Irkları