Hindi yumurtası faydaları nelerdir?

Hindi yumurtasının faydaları diğer kuş yumurtalarına göre daha fazladır. Hindi, tavuk gövdesine benzer bir yapıya sahip bir kuş türüdür. Bu nedenle hindilerin özel beslenmeleri ile et ve yumurtada da pek çok faydası vardır. Endonezya'da hindiler tavuk kadar sıra dışı değildir çünkü hindinin boyutu normal bir tavuktan çok daha büyüktür. Buna ek olarak, hindi çiftlikleri bir bütün olarak dünyadaki kanatlı çiftliklerinden çok daha az gelişmiş durumda ve daha az sayıda üretici hindi arıyor. Yetiştiricilerin hindi yetiştirme konusundaki isteksizliği, toplumun ve tüketicilerin taleplerinden de etkileniyor ki bu tabii ki çok düşük ve bir diğer neden de bu kuşun yetiştirilmesinin tavuk veya bıldırcınlara göre daha zor olması ve son döneme kadar çok fazla zarara uğraması. 

Hindi yumurtasının özellikleri

Hindi yumurtasının diğer faydaları arasında mineraller, özellikle selenyum ve demir bulunur. E selenyum, hindi yumurtası tüketerek genç ve sağlıklı bir vücudu korumak için kullanılabilecek yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir. Vücudunuzun anemi tedavisinde yararlı olan demire ihtiyacı vardır.Demir, oksijenin depolanmasından ve taşınmasından sorumlu proteinlere sahip bir maddedir ve bağışıklık sisteminin işlevini desteklemek için kullanılır.





Her hindi yumurtası, erkekler ve kadınlar için önerilen günlük alımın sırasıyla %18'i ve %41'i olan 3.24 mg demir içerir. Hindi yumurtasındaki selenyum, sağlıklı hücre büyümesini destekler ve tiroid fonksiyonuna yardımcı olur. Hindi yumurtası yemek, selenyum alımınızı 27,1 mikrogram artırır ve vücudunuzun günlük alımının yarısını sağlar.

Hindi Yumurtasının Faydaları B12 ve B9 Vitaminleri

Vitaminler: B-9 ve B-12

Hindi yumurtasını vitamin kaynağı olarak, özellikle B-9 ve B-12 vitaminlerini yiyin. Her iki vitamin de vücudunuzun sağlıklı oksijen dağıtımı için gerekli olan bir süreç olan kırmızı kan hücreleri yapmasına yardımcı olur. Folat olarak da adlandırılan B-9 vitamini de fetal büyümeyi desteklerken, düşük B-9 seviyeleri doğuştan nörolojik kusurlara yol açabilir.

B-12 vitamini veya kobalamin sinir fonksiyonunu destekler ve kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Hindi yumurtası, önerilen günlük alımın %14'ü olan 56 mikrogram B-9 vitamini ve 1.34 mikrogram B-12 vitamini veya günlük B-12 alımının yüzde 56'sını içerir ve bunların tümü hindi yumurtasında bulunur. 

Kolesterol ve doymuş yağ

Hindi yumurtalarının yağ içeriğinden dolayı dezavantajları da vardır. Her hindi yumurtası 2.9 gram doymuş yağ asidi ve 737 miligram masif kolesterol içerir. Bu, Amerikan Kalp Derneği tarafından önerilen günlük kolesterol seviyesinin iki katından ve önerilen günlük doymuş yağ miktarının yüzde 13'ünden veya vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kolesterol miktarının üç katından ve kolesterolünüz varsa doymuş yağınızın yüzde 18'inden fazladır. Ve kalp hastalığı zararlıdır. 

Hindi yumurtasını ara sıra tedavi olarak kullanıyorsunuz ve kullanmadan önce doktorunuzla konuşun, eğer kardiyovasküler hastalık riski taşıyorsanız, bundan kaçınmalı veya daha az kullanmalısınız. Ayrıca hindi yumurtası, ördek yumurtası ve kaz yumurtasından daha düşük kolesterol içerir.

Hindi yumurtasının karbonhidrat, protein ve yağı

Hindi yumurtasındaki kalorilerin çoğu yağlardan gelir. Her hindi yumurtası, hindi yumurtasının toplam kalorisinin %63'üne katkıda bulunan 9.4 gram toplam yağ içerir. Bu yağ kuluçkahanenin büyümesi için enerji sağlar, hindi yumurtasındaki bu tip yağ sağlıklı hücre zarları için esansiyel yağ asitleri kaynağı olarak besin maddelerinin emilmesine yardımcı olur. Her hindi yumurtası, kalorilerinin %32'sini oluşturan 10.8 gram protein içerir. Hindi yumurtasında depolanan protein bağışıklık sisteminizi korur, yeni dokuların büyümesini artırır ve vücudunuzun kas büyümesine yardımcı olur. Hindi yumurtası karbonhidrat bakımından düşüktür, hindi yumurtası başına yaklaşık bir gramdan az karbonhidrattır.


Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü