Hindi Yemi nasıl olmalıdır?

 Hindi Yemi nasıl olmalıdır? 

Hindi yetiştiriciliğinin en önemli aşamalarından biri beslenmesi ile ilgilidir. Bu kuşlar hayatlarının farklı aşamalarında çeşitli yiyeceklerle beslenirler. Hindileri geleneksel şekilde ve evde yetiştirmek istiyorsanız, onları evde bulunan güvenli yiyecekleri kullanarak da besleyebilirsiniz, ancak endüstriyel üreme söz konusu olduğunda, onları standart bir diyetle beslemeniz gerekecektir. Hindi yemi nasıl olur ve neler oluşur konusnu bu yazıda açıklıyoruz. 



Anne hindi ve Hinci civcivleri beslenmesi 

Hindiler anne kuş kullanılarak kuluçkaya yatırıldığında. Anne, civcivlerin beslenmesinden sorumlu olacaktır, ancak bazı hindilerin civcivleri umursamadığını da unutmayın, bu nedenle civcivlerin beslenmesi ve bakımı yetiştiricinin sorumluluğunda olacaktır. Bir kuluçka makinesi kullanarak hindi ürettiyseniz, bunların beslenmesinden ve bakımından yetiştirici sorumlu olacaktır.
Hindi civcivlerinin doğumdan 24 saat sonrasına kadar beslenmesine gerek yoktur ve kuluçka makinesinde kalmalıdır. Bu süre zarfında vücutlarındaki yumurta sarısı içeriği ile beslenebilirler ve tam bir günün ardından onları kendi yerlerine aktarabilirsiniz.




Hindi civcivi sayınız azsa ve geleneksel yöntemlerle yetiştirmek istiyorsanız evde bulunan yemeklerle besleyebilirsiniz. Genel olarak hindi civcivği yemeği şunları içerir:

  • Marul, yonca, maydanoz gibi doğranmış sebzeleri yoğurtla birleştirin
  • Buğday, mısır, soya fasulyesi gibi doğranmış tahılların bileşim
  • Ekmek kırıntılarını yoğurtla birleştiri
  • Tahılları ve doğranmış taneleri yumurta kabuğu tozu ile birleştirin
  • Doğranmış sebzeli haşlanmış yumurta 
  • Yeterli sağlıklı ve temiz su

Civcivler doğumdan sonraki ilk günlerde uygun su ve yemlerini bilmezler ve yerde dışkı yiyebilirler, bu yüzden bu dönemde onlara iyi bakmalı ve gagalarını su ve yemeklerine sokmalısınız, Su ve yem vermeye çalışın. 

Civicivlere yeterli su ve yem verilmeli, yeterince büyümeleri için bu dönemde bol su ve yiyeceğe ihtiyaçları var. Ayrıca onları güçlendirmek ve kaybolmalarını önlemek için içme suyuna haftada iki kez bazı multivitaminler ekleyebilirsiniz.

Genç hindileri beslemek

Hindilerin doğumundan iki hafta sonra ve gerekli özenle, hızlı büyümelerini göreceksiniz. Etlik hindi yetiştirmek istiyorsanız 4 ila 5 ayda doğal olarak 10 ila 12 kg ağırlığa getirmeli ve piyasaya sürmelisiniz, bu durumda yağ ve karbonhidrat içeriği yüksek tam bir diyet kullanmalısınız. aşağıda belirtilmiştir.

Ama onları ergenlik çağına geldiklerinde yumurtlayacak verimli hindiler olarak yetiştirmek istiyorsanız, az yağlı ve dengeli bir diyet uygulayabilirsiniz. Bu amaçla aşağıda etlik hindi besleme ve yumurta hindi beslemesi olmak üzere iki bölümde konuyu daha iyi anlamanız için ele alınacaktır.

Etlik hindi beslenmesi
Hindiler, protein, vitaminler, mineraller ve karbonhidratlar dahil olmak üzere vücutlarının ihtiyaç duyduğu tüm besinlerle beslenmelidir. Protein hindi eti ve kas üretimine yardımcı olur, vitaminler ayrıca yiyecekleri sindirmeye ve emmeye yardımcı olur, hindi metabolizmasını ve fiziksel sağlığı artırır, mineraller kan, kemik gücü ve kardiyovasküler sağlık ve karbonhidratlar oluşturmaya yardımcı olur ve yağ da hindilerde kilo alımına ve enerji üretimine yol açar.

Etlik hindilerin beslenmesinde yukarıdaki dört madde uygun şekilde kullanılmalıdır.Eğer hindi sayınız çok ise yukarıdaki besin kaynaklarını ayrı ayrı ve kanatlı değirmeni ve mikser kullanarak hazırlayıp bu mamayı karıştırıp eksiksiz bir şekilde yedirmeli ve tavuklara vermelisiniz. besi hindilerinizi verin. Piliç hindilerin et diyetinin doğru formülü için elbette deneyimli bir damızlık veya besi ve kanatlı besleme uzmanından yardım almalısınız.

Hindi yemindeki protein kaynakları

Genellikle hindi ve diğer kanatlıların standart rasyonlarında et tozu, balık tozu, kan tozu, pamuk tohumu küspesi, yer fıstığı küspesi, soya küspesi, mısır unu, ayçiçeği tohumu küspesi gibi maddeler hazırlanıp birleştirilir. Hindilerin ihtiyaç duyduğu protein kaynaklarını sağlayabilirsiniz.

Hindi beslemek için vitamin kaynakları

Hindilerin vücut gereksinimleri, vitamin eksikliğinin etkilerini önlemek için hindilerin suyuna ve yemeğine vitamin kaynakları dahil edilerek önlenebilen A, D, E, B vitaminleri, K vitamini ve که vitaminlerini içerir. 




Hindi diyetlerinde vitamin eksikliğinin komplikasyonları arasında iştah azalması, bodur büyüme, yürüme dengesizliği ve felç, anemi ve güçsüzlük, osteoporoz, hastalık direnci ve...

Hindilerin ihtiyaç duyduğu mineraller

Hindilerin diyetindeki vitamin eksikliği birçok hastalığa ve çikolataya yol açabileceği gibi, hassas minerallerin eksikliği de bu tür yan etkilere neden olabilir, bu nedenle hindilerin ihtiyaç duyduğu minerallerin teminine özellikle dikkat edin.

Hindilerin ihtiyaç duyduğu mineraller arasında kalsiyum, fosfor, sodyum, klor, potasyum, kükürt, bakır, demir, iyot, manganez, çinko, selenyum ve که bulunur.Malzemeler hindilerin daha iyi ve sağlıklı büyümesine yardımcı olabilir.

Hindilerin ihtiyaç duyduğu mineraller


Yukarıdaki minerallerden herhangi birinin eksikliği hindilerin sağlığını etkileyen sorunlara yol açacaktır, örneğin diyetlerinde kalsiyum eksikliği varsa hindilerin kemikleri yumuşayabilir ve magnezyum eksikliği varsa felç olabilir. Ayak ve kemikler deforme olur. Ayrıca yemlerindeki çinko miktarı izin verilen sınırın altındaysa, verimleri düşük olacak ve kuş fazla kilo alamayacaktır.

Bir kanatlı uzmanı ve diyetisyenine danışarak hindiler için mineral kaynakları hazırlayabilir ve onların önerdiği standart ve formüle göre hindilerin beslenmesine ekleyebilirsiniz. Genellikle tahıllar ve tahıllar, yonca ve yemler, tüketilen sebzeler ve diğer gıdalar gerekli minerallere sahiptir, ancak bu telafinin olmaması nedeniyle mineral takviyeleri kullanılmalıdır.

Yumurtlayan hindileri beslemek

7 aylık olana kadar yumurtacı hindi yetiştirmeyi planlıyorsanız, onları fazla kiloya yol açmayan dengeli bir diyetle besleyebilirsiniz çünkü dişi hindilerde yüksek yağ bulunması onların yumurtlamasını engelleyecektir. yüksek ağırlıklarından dolayı çiftleşme eğilimlerini de azaltır.

Hindiler 7 aylık olduktan sonra dişi hindileri protein ve kalsiyumdan zengin özel bir diyetle besleyebilirsiniz.Erkek hindiler de çiftleşmeye hazır olmak için yeterli besin almalıdır.

Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü