Nasıl hindi civcivi yetiştirebiliriz?

 Nasıl hindi civcivi yetiştirebiliriz? 

Endüstriyel ıslah yönteminde sıcaklık, havalandırma, hijyen ve son olarak konumunu düzenleyerek istenilen maksimum sonucu elde etmek için hindinin tüm ihtiyaçları çevre koşulları göz önünde bulundurularak düşünülmelidir.

Hindi yetiştirmek için gerekli sıcaklık

Farklı haftalardaki sıcaklık aşağıdaki gibi olmalıdır:

Üreme mevsiminin başında ve sıcak yuva sisteminde (bütün salonda ısıtma), yuva sıcaklığını 34 ila 36 santigrat derece arasında sağlayın ve ilk haftanın sonunda bu sıcaklığı 32 santigrat dereceye getirin.

Daha sonra yuvanın sıcaklığını ikinci haftada 29, üçüncü haftada 26, dördüncü haftada 24 (tüm bu süre boyunca oda sıcaklığı 24 santigrat dereceden az olmamalıdır), beşinci haftada 21 santigrat derece ve altıncı haftadan 18 santigrat derecenin sonuna kadar.

Gerekli sıcaklığı karşılamak için endüstriyel ırklar için üreme kılavuzunu kullandığınızdan emin olun. İlk günlerde civcivler üşütebileceğinden ısı kaynağından uzak tutulmamalıdır. Yapay bir ana makine kullanılıyorsa, ana makinenin etrafından uzaklaşmaması için bir çit yapılmalı veya bir ısıtıcı kullanılıyorsa, tüm odanın eşit ve uygun bir ısıtmaya sahip olması gerekir.

Hindi kuluçkahanesinin havalandırması ve nemi

Hindi civcivlerinin normal büyümesi için temiz havaya ihtiyaç vardır. Havalandırma pencereleri, elektrikli havalandırmaların yanı sıra havalandırmalı pencereler kullanılarak kontrol edilebilir ancak havalandırma, salonun soğumasına neden olmamalıdır.





Salona girerken havalandırma durumu iyi fark edilebilir, çünkü uygun olmayan kokuların varlığı havalandırma eksikliğinin nedenidir. Yetersiz havalandırma ise nemi azaltır.

Salon içindeki nem de havalandırma kusurlarının belirtilerinden biridir. Civcivler her zaman kuru tutulmamalıdır ve hava çok kuru ise tüy büyümesi azalır ve tüylerin durumu uygun olmaz.

Sağlık ve İyileştirme


Hastalığın önlenmesi ve önlenmesi, iyileştirme ve hijyen ilkelerine uyulmasını gerektirir. Bu nedenle her periyot gelmeden ve bitmeden önce yuva ve ekipmanlar iyice yıkanmalı ve dezenfekte edilmelidir.

gerekli alan


Bir hindinin sahip olması gereken alan:

İlk hafta metrekareye 30, 2-4. hafta 20, 5-6. hafta 6, 7-8. hafta 8, 9-12. hafta 12, 13-20. hafta 2 adet Metrekare başına -3 hindi.

Hindi civcivi yetiştirmek için gereken ekipmanlar


Hindi yetiştirmek ve beslemek için kullanılan ekipman, civciv yetiştirmek için kullanılanlarla hemen hemen aynıdır.

Hindi yetiştirmek için ışık kullanın

İlk 48 saat hindi kuluçkahanesindeki aydınlatma gündüz ve gece boyunca kullanılmalıdır. Hindiler yeme içmeye alıştıktan sonra ışık en az 2 haftalık olana kadar kademeli olarak kısılmalıdır.

2 haftalıktan itibaren hindiler için genellikle günde 13-14 saat ışık yeterlidir. Işık şiddeti de önemlidir. Genellikle ilk 48 saatte daha yoğun ışık ve ardından daha zayıf ışık kullanmalısınız.

Birleşik Krallık'ta yapılan bir deneye göre, hindilerde hem kırmızı hem de yeşil ışığın büyüme üzerinde beyaz ışıktan daha iyi bir etkisi var. Ancak ışığın yoğunluğu beyaz ışığın yoğunluğuna eşit olduğunda hindilerde büyüme oranında bir fark olmadığı için renginden çok ışık yoğunluğu konusunun daha önemli olduğu görülmektedir.

civcivler gibi hindiler de mavi ışıkta göremezler, bu yüzden onları yakalarken mavi ışık kullanılabilir. Ancak 24 saat mavi ışığın kullanılması hindiler üzerinde kötü bir etkiye sahiptir.

Hindi yetiştirmede ışığın nasıl kullanılacağı, cinse ve nasıl tutulduğuna ve son olarak mezbahaya gönderilme yaşına bağlıdır, ancak rehberlik açısından ışık şu şekilde kullanılabilir:

0-6 hafta: İlk 48 saatte ışık sürekli kullanılır, ardından parlaklık kademeli olarak 14 ila 18 saate çıkarılır (karartma yavaş ve kademeli olarak yapılmalıdır).

6 - 22 hafta: 14 saat ışık nadiren kullanılır.

22-30 hafta: Işık süresi 10-12 saate çıkarılır.

hindi civciv yetiştirmek

Hindi civcivlerine bakmak için aşağıdakileri yapın:

Civcivler gelmeden önce tüm yumurtlama ekipmanları yıkanmalı ve dezenfekte edilmeli, ardından damızlık ekipmanları dikkatli bir şekilde düzenlenmelidir. Ana arabayı ısıttı veya ısıtıcıyı açtı ve havalandırmayı iyi duruma getirdi.

Metrekarede aşırı civciv sayısından kaçınılmalıdır. Hindilerin beslenmesi konusu da ilk günlerde düşünülmelidir.

Yatakta üreme yönteminde mutlaka uygun yatak kullanılmalıdır. İlk günlerde hindilerin altlık malzemesini yememesi için altlığın üzeri bir bez veya kağıtla örtülmelidir (elbette bazıları civcivleri taşımak için kullanılan kutuları da kullanır, ancak bu hiç tavsiye edilmez. bakış açısı).

civcivler yemeyi öğrendikten sonra kağıtlar çıkarılabilir. Bazı gelişmiş hindi yetiştirme salonları ayrıca tel veya çıta zeminler kullanır. Bu zeminler çok hijyeniktir ancak pahalıdır ve hindiler üzerinde kolayca yürüyemezler ve sıklıkla bacak ve ayak parmaklarında rahatsızlık ve güçsüzlükten muzdarip olabilirler.

civcivlerin aksine hindiler kendi başlarına yemeyi ve içmeyi öğrenmezler. Bu nedenle, onlara öğretilmelidir. Hindi yetiştirmenin dezavantajlarından biri de içmeyi ve yemeyi öğrenmektir.

Hindileri yemeye teşvik etmek için biraz doğranmış arpa, biraz süt ve biraz haşlanmış ve doğranmış yumurta veya yeşil yiyecekler kullanırlar.

Bazı yetiştiriciler, yemeyi ve içmeyi öğrenmeleri için bir günlük hindilerin arasına birkaç yaşlı hindi bırakırlar (ancak bu yöntem, civcivlerde yüksek hastalık riski nedeniyle günümüzde modası geçmiş ve bazen sadece kırsal alanlarda kullanılmaktadır).

Genel olarak hindiler civcivlerden daha aptaldır, bu nedenle hindileri doğal olarak beslemek için bu kuş civcivlerine anne tavuk gibi iyi bakmaz, genellikle civcivlerini kaybeder veya civcivlerini diğer kuşlara karşı savunmaz.

Ayrıca yumurtanın üzerinde yatıyorsa birkaç gün yemek yemeden uyuyabilir ve yemek için yumurtayı yumurtadan kaldırmak zorunda kalırsa doyduktan sonra tekrar yumurta üzerinde uyuması gerektiğini unutabilir, yani ihmalkar olabilir.Yumurtalar bozulur (elbette kırsal ve endüstriyel olmayan ortamlarda).

Hindi civcivleri da çok alçakgönüllü ve yeteneksizdir, bu nedenle hindi yetiştirmenin başlıca dezavantajlarından biri yemeyi ve içmeyi öğrenmemektir.

İlk günlerde civcivlerin yemeyi içmeyi öğrenmesi için çok dikkatli ve sabırlı olmalısınız, aksi takdirde ilk günlerde çok yüksek kayıplar göreceğiz. Damızlık hindilerde üreme alanının bir köşesi veya sınırının olmamasına dikkat edilmelidir, çünkü civcivleri bir köşede toplayarak içlerinde boğulmaya bağlı kayıplar görmemiz mümkündür.

Bu nedenle üreme bölümümüzün oval bir şekle sahip olması daha iyidir. Hindiler, türe, türe ve nihayetinde cinsiyete bağlı olarak genellikle 20 ila 28 haftalıkken ergenliğe ulaşır. Hafif ırklar genellikle ergenliğe ağır ırklardan biraz daha erken ulaşır.



Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü