Hindi Cinsiyeti Belirlemek

 Hindi Cinsiyeti Belirlemek

Hindinin cinsiyetini belirlemek, bu kuşun üremesinde en önemli adımlardan biridir. Hindiler kesim çağına geldiklerinde bu beceri ile dişi hindileri erkeklerden ayırıp erkek hindileri satılık olarak pazara gönderebilir ve dişi hindileri yumurta üretmek için kullanabilirsiniz. Neyse ki, erkek ve dişi hindiler çok farklıdır, bu da kolayca tanınabilir. Vücut ve tüylere ve davranışlarına dikkat ederek hindilerin erkek mi dişi mi olduğunu anlamak kolaydır.

Hindilerin kafalarına dikkat edin

Hindiler ergenlik çağına girmişse, kfası ve ibikleri dikkat ederek erkek mi dişi mi olduklarını rahatlıkla anlayabilirsiniz.Dişi hindilerin çok kısa tacı ve ibiği olan bir serileri vardır. Ancak bu et lezyonları, farklı koşullarda farklı renklerde gelen ve hindilerin heyecanını gösteren dişi hindilerde iyi görülür. Hindiler 5 veya 6 aylık olduklarında bu et lezyonları iyi tanınacaktır.

Hindi tüylerinin rengine dikkat edin

Dişi hindiler genellikle basit bir renk kombinasyonuna sahiptir, ancak erkek hindilerde yetişkinliğe ulaştıkça daha çeşitli hale gelecek çeşitli renkler görebilirsiniz. Hindilerin vücudunda siyahımsı yeşilin yanı sıra siyah, bronz ve parlak tüyler görebilirsiniz.

Bu renk ve güzellik çeşitliliği erkek hindilerin gövdesine, çiftleşme döneminde tüyleri ve kuyrukları ile gösteriş yaparak dişi hindi ile daha büyük ve renkli gövdeye sahip, sulu ve taze olan erkek hindileri çekmek için yerleştirilir. Görünüşe göre hindiler daha kabul edilebilir olacak.



Hindinin kuyruğuna dikkat edin

Erkek hindilerin bir diğer önemli özelliği ise sadece çiftleşme mevsiminde görebileceğiniz kuyruğunu yukarı kaldırma olasılığıdır ve hindilerin ergenliğe erişmesi yani 7 ayını doldurmuş olmaları gerekmektedir.

Erkek hindinin bacakları ile dişi hindinin bacakları arasındaki fark

Erkek hindi bacağı ile dişi hindi arasındaki fark  Erkek hindilerin bacağında uzaktan görülebilen bir diken vardır. Bir veya iki aylık hindilerde bu özellik olmayabilir ancak altı aylık hindilerde bacaklarda bu şişkinlik rahatlıkla görülebilir.

Erkek hindinin sesine dikkat edin

Erkek hindi net bir şekilde duyulabilen özel bir sese sahiptir. Dişi hindiler sessizdir ve ince, kısa bir ses çıkarır. Ancak erkek hindiler bu sesleri çıkararak düşmanı korkutmaya çalışırlar ve aynı zamanda bir eş seçerler.

Erkek hindilerin büyük bedenleri vardır


Erkek hindiler dişi hindilerden daha büyük ve daha büyüktür. Genellikle erkek hindiler 8 ila 12 kg, dişi hindiler ise 6 ila 10 kg arasındadır.

Hindilerin bacak uzunluğunun ölçülmesi

Erkek hindiler genellikle dişi hindilerden daha uzun bacaklara sahiptir. Erkek ve dişi hindilerin bacaklarını ölçerseniz, erkek hindilerin erkek hindilere göre nispeten daha uzun bacakları olduğunu görürsünüz. Bu, erkek hindileri dişilerden ayırmanın harika bir yoludur.

Hindi cinsiyetinin kloak yoluyla tespiti

Hindinin erkek mi dişi mi olduğunu anlamanın %100 güvenli bir başka yolu da hindinin arkasına uzanıp kozayı parmağınızla inceleyerek anüse veya kozaya dokunmaktır ve eğer kloak yuvarlaksa hindi erkek olacaktır. Bu yöntem zamanla ve artan beceri ile daha kolay olacaktır.

Hindinin cinsiyetini belirlemenin önemi

Makalenin başında belirtildiği gibi, hindiler kesim yaşına geldiğinde, erkekleri kesim için satabilir ve dişileri kuluçka için gerekli döllenmiş yumurtaları üretmeleri için tutabilirsiniz. Bu beceri aynı zamanda, genellikle her üç dişi hindi için bir erkek olan bir sürüdeki erkek hindilerin dişi hindilere doğru oranını belirlemenize de yardımcı olur.

Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü