Hindi Irkları

 Hindi Irkları 

Hindi, eti beyaz ve kırmızı et olmak üzere iki parçadan oluşan tek kuş olduğu için istisnai bir kuştur. Ayrıca bu kuşun eti ve yumurtası çok faydalı özelliklere sahiptir. Bu nedenle hindi ıslahı ve ürünlerinin tüketimi farklı ülkelerde oldukça yaygındır. Ancak hindi, farklı ırklara sahip olduğu ve her cinsin kendine özgü bir görünümü, fiziksel ve genetik özellikleri olduğu için tek bir tür kuşla bitmiyor. Ayrıca bazı hindi ırkları sadece bazı bölge veya ülkelerde tüketilmektedir. Bu nedenle hindi yetiştiriciliği için doğru cinsin seçilmesi, bu faaliyete başlamadan önce çok önemli bir adım olacaktır.

En yaygın ve en ünlü Hindi Irkları

  • Siyah hindi
  • Bronz hindi
  • Narragasett
  • Kırmızı Bourbon
  • Kayrak
  • Kraliyet Palmiyesi
  • Beyaz Hindi

Siyah Hindi 



Bu hindinin adından da anlaşılacağı gibi, vücut tüyleri siyahtır ve güneş ışığında yeşil olma eğilimindedir. Bu ırkın bir diğer adı da Kara İspanyol hindisidir ve menşe ülkesi İngiltere'dir ancak bu türün ilk defa İspanya'dan İngiltere'ye getirildiği söylenmektedir.

Bu tür hindi eski bir İngiliz cinsidir. Bu tür hindi Avrupa'da çok popülerdir ve en büyük popülasyonları Fransa ve İngiltere'de bulunmaktadır. Çoğu siyah hindi cinsi genellikle İngiltere ve Fransa'dan dünyanın diğer bölgelerine ihraç edilmektedir. Tabii ki, Amerika Birleşik Devletleri'nde, Avrupa ırkından daha ağır olan bir tür siyah hindi de yetiştirilmektedir.

Bu hindinin erkek türü ortalama 8,2 ila 11,5 kg ve dişi 5 ila 6,8 kg ağırlığındadır. Günümüzde bu tür hindiler daha az fark edilmekte ancak etleri hoş bir tada sahiptir.

Bronz Hindi 



Bronz hindi, bu kuşun en ünlü ırklarından biridir.Bu cinsin üremesi İran'da ve çoğu ülkede yaygındır. Bu cinsin ana kökeni Amerika Birleşik Devletleri'dir. Ancak en önemlileri İngiliz, Amerikan, Fransız bronz, geniş sandık ve Türk bronzları olmak üzere çeşitli türlerde bronz hindi vardır.

Bu cinsin yüksek popülerliklerinden biri etinin yüksek kalitesidir. Ayrıca bu ırkta bulunan kırmızı et miktarı diğer ırklara göre daha fazladır. Bronz hindi eti, güzellik gibi endüstriyel ırklardan daha pahalıdır. Irak dahil komşu ülkelerde bronz hindi eti çok tüketiliyor. Bu nedenle İran'da yetiştirilen bronz hindilerin büyük bir kısmı Irak'a ihraç edilmektedir.

En iyisi güzellik olan beyaz hindi, endüstriyel hindi olarak da bilinir. 

Beyaz Hindi 



1950'lerin başında Cornell Üniversitesi'nde Bronz ve Beyaz Hindilerin İncelemesi ve farklarının araştırılması Yapıldı. 
Daha sonra, özel yetiştiriciler onları çeşitli karışımlar yoluyla başka türler geliştirmek için kullandılar.
Bu insanlar bu hindilere yeni isimler verdiler.

Büyük beyaz göğüslü Hindi seçimi büyük memnuniyetle karşılandı çünkü ekonomik önemi büyüktü.
Büyük beyaz göğüslü hindilerin çoğu artık bu açıdan geniş göğüslü bronza eşdeğerdir.

Bu çeşitteki olgunlaşmamış bir kuşun karkasındaki ince tüyler, renkli hindi çeşitlerinin çok renkli tüylerine göre çok önemli değildir ve kesim sırasında problemleri ihmal edilebilir düzeydedir.
Bu özellikler, büyük beyaz göğüslü çeşidinin piyasada iyi bir üne sahip olmasını sağlamıştır. İçlerindeki beyaz renk üretiminin genetik faktörü, hindilerin diğer özellikleri üzerinde olumsuz etkisi olmayan resesif bir genin varlığından kaynaklanmaktadır.

Bu hindilerin göğüs kemikleri standart hindilere göre daha kısadır ve insan yardımı olmadan asla çiftleşemezler.
Daha çok göğüs eti üretirler ve karkaslar beyazlıklarından dolayı görünmezler. Bu nedenle ekonomik olarak uygun bir çeşittir.

Kırmızı Bourbon Hindisi 



Bu cinsin ana kökeni Güney Amerika ülkeleridir. Bu cinsin vücut tüylerinin çoğu açık kahverengi renktedir. Kırmızı burbon hindi, ağır siklet ırklarından biridir, bu nedenle erkek ağırlığı 15 kg'a ve dişi ağırlığı 8,5 kg'a ulaşır. Bu cins kaliteli ete sahiptir ve az bir kısmı da İran'da yetiştirilmektedir. Ancak genel olarak, bu kuşun doğduğu ülkede bile nüfusu azdır.

Narragansett Hindisi 



17. yüzyılda, Amerikan kolonilerinde, bir Doğu yaban hindi ile bir Avrupalı ​​yerli hindi arasında bir haç oluşturuldu.
Bronz hindiye benzerler ancak bu çeşitteki bakırın bronz renginin yerini soluk gri ve siyah almıştır ve ayrıca kanatlarında herhangi bir çeşitte mutasyon sonucu oluşan beyaz tüyleri vardır. Amerika Birleşik Devletleri dışında hindi yok.
Bu çeşit, iyi ve sakin bir mizaça sahiptir, yüksek annelik kabiliyetine sahiptir, çabuk olgunlaşır, iyi yumurta üretir ve iyi et kalitesine sahiptir.
Bu çeşit, iri göğüslü hindilerin gelişmesiyle neredeyse terk edildi, ancak 21. yüzyılın başlarında tekrar karşılandı.




Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü