Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Hindi diğer kuşlar gibi, dünya çapında farklı türlere ve ırklara sahiptir ve her cinsin vücutlarında farklı özellikler ve renkler vardır, ancak tüm hindiler, renk ve modelden bağımsız olarak aynı özsel özelliklere sahiptir. Örnek verirsek eğer erkek hindiler dişilerin ilgisini toplamak için kanatlarını açarak renkli tüylerini göstermeye çalışır. Bu özellik hindilerin hepisinde vardır. 
Bu yazımızda sizlere yazlar sunmak için hindi türlerini, kökenlerini, yaşam alanlarını ve özelliklerini olabildiğince tanıtmaya çalışacağız ve onlarla ilgili bilgiler vermeğe çalışacağız. 

Bronz Hindi


Bronz Hindi, adından da anlaşılacağı gibi, bronz tüylere ve geniş göğüse sahiptir ve Amerika Birleşik Devletleri'ne özgüdür. bu Cins, yaklaşık 500 yıl önce Meksika'da et ve yumurta üretimi için yetiştirildi. Daha sonra İspanyol ve Avrupa ülkelerine gitti. Bu cins, hem yurtiçinde hem de diğer ülkelerde yaşamını sürdürmektedir, evcilleştirilmiş türlerinde, üzerlerinde yapılan ıslah nedeniyle doğal olarak çiftleşememeleri ve nedeni erkek hindilerin fazla ağırlığa sahip olmasıdır, bu nedenle bu amaçla Suni tohumlama kullanılmaktadır. Ancak yabani hindiler, yüksek aktiviteleri nedeniyle o kadar ağır değildirler ve kolayca çiftleşebilirler.

Bronz hindi tüylerinin renk kombinasyonu, küçük miktarlarda kahverengi, bronz, siyah, yeşil ve diğer renkleri içerir. Hindi güneşin altındayken tüyleri bronz, metalik ve yeşil parlar. 

Slate Hindisi



Ne yazık ki bu tür hindilerin yavruları, aşırı avlanma ve doğadaki sıcaklık farklılıklarına uyum sağlayamama nedeniyle nesli tükenmiş, çevreye karşı dayanıklılığını ve istikrarını hiçbir zaman koruyamamış ve çiftliklerde daha çok dikkatle ve korunarak yetiştirlir. Bu cinsin vücudunda beyaz, gri ve mavinin karışımı var.

Siyah Hindi



Siyah Hindi Vücudunun her yerinde tamamen siyah kanatları olan bu hindi ırkı, İspanyol siyah hindi ve Norfolk siyah hindi olarak da bilinir. Bu hindinin kökeni, İspanyol araştırmacılar tarafından keşfedilen ve hala birçok Avrupa ülkesinde evcil bir kuş olarak yetiştirilen Meksika'da ortaya çıktı. 

Yetiştirme Koşulları 

Bu tür birinci nesil ıslahta 4 ay sonra erkekler 13 kg, dişiler 8 kg'a ulaşır, bu nedenle daha kısa sürede yüksek karlılık elde etmek daha ekonomiktir ve bu tür hindi yetiştirmenizi öneririz.

Bu cinsi yetiştirmenin temel amacı et kullanmaktır.

  • Birkaç yumurta bırakır.
  • Bu tür hindilerin boyu 1 metreye kadardır.
  • Bu tür hindilerin ağırlığı ve eti de koşullara ve diyete bağlıdır.

Narragansett Hindisi



Narragansett Hindi ırkı, yabani ve evcil olmak üzere iki türün döllenmesinden kaynaklanmıştır ve bazıları bu türün kökenini Kuzey Amerika ve New England'a, bazıları da Meksika'ya bağlamaktadır. Bu cinsin vücudunda siyah, gri, sarımsı kahverengi ve beyaz tüyler bulunur. Bu cins, bronz hindiye çok benzer, ancak vücudunda bronz tüyler yerine siyah beyaz tüyler olması farkıyla.

Bu hindi ırkı, civcivlerine karşı çok nazik ve çok hassastır ve altlıkta yetiştirilirse üreme alanından uzaklaşmaz. 

Royal Palm Hindisi 



Bu tür hindiler, fazla kilo alamadıkları için etten daha çok süs olarak yetiştirilmektedir.

Hindi ilk olarak 1920'de Florida'da keşfedildi ve son zamanlarda yetiştiricilerden ilgi gördü. Görünüşe göre bu hindi türü bronz, siyah ve nergis ırklarının bir kombinasyonu ve bu kuşun vücudundaki ana renkler siyah ve beyazdır.

Kırmızı Bourbon Red Hindi 



Bu hindi ırkı, vücudunda benzersiz bir kırmızımsı kahverengi, beyaz ve kahverengi tüylere sahiptir ve çoğu ülkede evcil bir kuş olarak yetiştirilir. Bu kuşun kökeni ve keşfi Bourbon ülkesi ile ilgilidir. Erkeklerde maksimum kilo alımı 15 kg, kadınlarda 8 kg'dır. Kuş, 28 haftalıkken olgunlaşır ve kesilmeye hazırdır.

Beyaz Hindi cinsi ve Yetiştirme Koşulları 

Beyaz Hindi olan bu cins, ticari olarak yetiştirilen iyi bilinen bir beyaz Hollanda cinsi, kahverengi gözlü, neredeyse boyun benzeri özelliklere sahip beyaz hindidir. boyun ve bacaklar ve beyazımsı beyaz bir bacak, kafasında renk işareti olan bir ibik var ve beyaz veya kemikli tüyleri var ve bu türün orijinal doğum yeri Hollanda'daydı.Kuş için yeterli bir yere ihtiyacı var özgür ve rahat olmak, ancak bu üreme türünde ciddi piyasa dalgalanmaları nedeniyle kayıplar yaşayabilirsiniz, çünkü bir dönemde çok pahalıdır ve başka bir dönemde hiç kazanılmaz, çünkü bir donörün üremek istediği düşünülürse ve bu türün bakımını yapmak.



Yetiştirme Koşulları


  • Bu tür hindi 18 kg'a kadar büyüyebilir.
  • Uçamama ve yeterli hareket kabiliyeti nedeniyle çok büyür, bu da aşırı kiloya ve kalp ve solunum hastalıklarının oluşumuna yol açar.
  • Yüksek yumurtlama oranına sahiptir.
  • Yumurtaları zengin bir besin kaynağıdır ve hindi yetiştirmede de yumurtaları kullanılır.

Çevre sıcaklığı

White Beauty hindi civcivlerinin tutulduğu ortam sıcaklığı, hindinizin büyümesi ve olgunlaşması üzerinde büyük etkisi olacak üretiminizin ilk kısmıdır. Başlangıç ​​dönemi hindi üretiminin bölümlerinden biridir, bu dönemde üretim yuvasının sıcaklığını 34 ila 36 santigrat derece arasında tutmanız ve ilk haftanın sonunda kademeli olarak 32 dereceye kadar düşürmeniz gerekir. Bu sıcaklık düşüşünü, ikinci haftanın sonunda 29 dereceye, üçüncü haftanın sonunda 26 derece, dördüncü haftanın 24 derece ve beşinci haftanın sonunda 21 derece, beşinci haftanın bitiminden sonra 21 derece olacak şekilde kontrol edin. üretim periyodunun sonu Sıcaklığı 18 °C'de tutun.

Bu bölümde değinilmesi gereken nokta, tavuk yetiştirmenin ilk günlerinde annenin ısıtma sisteminden uzak tutulmamalıdır.Bunun olmasını önlemek için anne makinenin etrafına çit örebilir ve tavukların dışarı çıkmasını engelleyebilirsiniz. bir çit. Ayrıca bir ısıtıcı kullanıyorsanız, genel sıcaklığın doğru olması için doğru sayıda ve doğru sıcaklıkta yapılmalıdır.

Havalandırma ve nem

Güzel bir beyaz hindi civciv için temiz hava çok gerekli olduğundan, hindi üretim salonu kurmanın en önemli parçalarından biri uygun havalandırmadır. Uygun havalandırmanın olmaması, depolama odasında kötü kokuya neden olabilir ve aynı zamanda nemini artırabilir. Ancak tavuklar kuru, iyi drene edilmiş bir alanda yetiştirilmelidir.

Çevresel Hijiyen

Beyaz hindi civcivleri yetiştirirken hastalık ve hayvan kayıplarının neden olduğu zararla karşılaşmamak için hayvan hastalıklarının önlenmesi işinizde bir öncelik olmalıdır, bu nedenle çevre sağlığına ve kullandıkları ekipmanların her zaman gözetilmesi gerekir. Hayvanları beslemek, iyi dezenfekte etmek.

Yeterli alan

Metrekarede 30 tavuk ilk hafta hindi tutmak için uygundur, ikinci ila dördüncü haftalarda sayıyı metrekare başına 20'ye indirin ve beşinci ve altıncı haftalarda popülasyonu yarıya indirerek tavuklar için daha fazla alan mevcuttur. Bu şekilde, on üçüncü ila yirminci haftada metrekare başına sadece 2 ila 3 güzel beyaz hindi civciviniz olana kadar, harcanan haftalara göre metrekare başına sayıyı azaltın.

Uygun aydınlatma

Beyaz hindi civcivinizin daha iyi büyümesini istiyorsanız, ilk iki gün ve tavuklar yeme içmeye alıştıktan sonra, zamanla ve miktarda üretim salonunu 24 saat açık tutmanızı öneririz.Işık yoğunluğunu azaltın. . Araştırmalara göre, iki haftada minimum aydınlatma miktarına ve süresine ulaşacak şekilde ışığı azaltmak daha iyidir, böylece üretim salonunuzun aydınlatma süresi gün içinde 13 ila 14 saat arasındadır.Ayrıca ışığın verimini artırın.Beyaz ışık yerine kırmızı ve yeşil kullanın. Hindilerle ilgili yukarıda bahsettiğimiz ipuçlarını takip ederek tavuk yetiştirme ve satma konusunda başarılı olacağınızı umuyoruz.

 



Comments

Popular posts from this blog

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi Irkları