Hindi Kuluçka süresi kaç Günüdür?

 Hindi Kuluçka süresi kaç Günüdür?

Hindi kuluçkası uygun bir döllü yumurtasının hazırlanmasıyla başlar. Hindiler ağır olduğu için, bu kuştaki başarısız çiftleşme oranı yüksektir. Sonuç olarak, hindi kuluçkalarındaki dölsüz yumurta miktarı yüksektir ve ağır cins hindilerin yetiştirilmesi sırasında suni tohumlama kullanılması gerekir. 
 
Hindi yumurtaları aktarım sırasında dölün bozulması sıklıkla yaşanan bir kondur. Bu ilkeler tüm kuşlar için aynıdır ve döl yumurtalarına zarar vermemeye dikkat etmelisiniz.

Hindi kuluçka süresi kaç gündür ve nasıl yapılması gerekir? 

Hindilerin kuluçka süresi 28 gündür ve civcivler genellikle 27. günde yumurtayı kırmaya başlar. Hindilerde başarılı bir kuluçka deneyimi yaşamak için en önemli şey doğru ısıdır. Standart olmayan ısı, dölün yok eder. Hindi inkübasyonunda gerekli ısı 37 ila 38'dir. C. 
 
Nem ve havalandırma uygun şekilde kontrol edilmelidir, aksi takdirde inkübasyon performansı üzerinde olumsuz ve onarılamaz etkileri olacaktır. nem ilk 25 günde (en fazla) yaklaşık% 60 ve son 3 günde % 70 olmalıdır. 



 
Kuluçka makinesindeki nem, yumurtaların suyunun buharlaşma miktarını kontrol eder; Buharlaşma seviyesi, yumurtaların boyutuna ve havaya ve kabuğun kalınlığına bağlı olarak yerin sıcaklığına ve hızına bağlıdır. Daha küçük yumurtaların daha fazla nem kaybettiğine ve ilk aşamalarda çok azlarsa, fetüsün kabuğa yapışmasına ve böylece ölmesine neden olacağına dikkat edilmelidir. Salonda havalandırma ve büyük hindi kuluçkahanelerde, gerekli havalandırma boyutunun hava koşullarına bağlı olarak değişebilen sistemler çok önemlidir. Yeterli havalandırma sağlanmaması fetüsün veya civcivin ölümüne neden olabilir. 

 
İnkübatörün sağlık durumu çok önemlidir ve cihazın dezenfeksiyonu her inkübasyondan önce ve sonra yapılmalıdır. Yanlış dezenfeksiyon büyüyen fetüslerin ölmesini artırabilir. Bakteriler ortadan kaldırmak için kuluçka öncesi doğru maddelerle Kuluçka makinesini dezenfekte etmelisiniz. 

Kuluçka sürecinde herşeyi dikkatlice kontrol edin ve işlemlerin doğru yapıldığından emin olun. Çıkım sürecinde yumurtaları çıkıma hazırlamayı unutmayın ve dönme işlemini durdurunuz. Ayrıca yumurtalardan civcivler çıktıktan sonra onlara 24 saat boyunca yemek vermeyiniz çünkü vücutlarındaki bazı maddeleri tüketip bitirmeleri gerekir. Civcivler ilk günlerde üşürler vee onlara dorğu sıcaklıkta bir ortam hazırlamalısınız. Su koymayı da unutmayın. 
Başarılı çıkımlar!! 

 

Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü