Hindi etinin özellikleri ve faydaları

 Hindi etinin özellikleri ve faydaları

Yerel veya çiftlik olmasına göre beyaz ve kırmızı olmak üzere iki çeşidi bulunan hindi eti, Avrupa'da oldukça popüler ve İran'dan 11 kat daha fazla tüketiliyor. Ancak özellikleri ve sağlığa olumlu etkileri nedeniyle İran'da tüketimi artmaktadır.




hindi eti hakkında gerçekler

Koyu hindi eti daha fazla vitamin ve mineral içerir. Buna karşılık, daha hafif hindi eti daha fazla yağ ve kaloriye sahiptir.
Hindi etinin pişirilebilmesi için iç sıcaklığının 74 santigrat dereceye ulaşması gerekir.
Çiftlik hindileri, endüstriyel hindilerden daha fazla omega-3 içerir.
Hindi derisinin çıkarılmasıyla yağın çoğu çıkarılır.

Hindi etindeki besinler 

85 gram ızgara ve işlenmemiş hindi göğsü aşağıdaki malzemeleri içerir:

  • 135 kalori;
  • 3/26 gram yağ;
  • Sıfır gram karbonhidrat;
  • 7/24 gram protein.
Aynı miktarda koyu hindi eti içeren yiyecekler şunlardır:

  • 173 kalori;
  • 13/5 gram yağ;
  • Sıfır gram karbonhidrat;
  • 23/55 gram protein.
Hindi eti ayrıca aşağıdaki mikro besinlere sahiptir:

  • B6 Vitamini;
  • B12 vitamini;
  • Niasin veya B3 vitamini;
  • kolin;
  • Selenyum;
  • Çinko.
  • Koyu hindi eti daha fazla vitamin ve mineral içerir, aynı zamanda daha fazla yağ ve kalori içerir.

Hindi eti amino asit triptofan içerir. Bazı insanlar, bu yüzden ağır bir hindi yemeği yedikten sonra biraz kestirmek istediğine inanıyor. Ancak hindideki triptofan miktarı sizi uykulu hissettirmek için yeterli değildir. Hemen hemen tüm et türleri triptofan içerir.




Hindi etinin özellikleri

Hindi etindeki triptofan miktarı sizi sadece uykulu yapmakla kalmaz, aynı zamanda daha canlı da yapabilir!

Hindi eti gibi protein içeriği yüksek besinlerin tüketilmesi kişilerde tokluk hissini arttırır ve bu nedenle kişi daha uzun süre tok hisseder.

Yeterli proteini emmek, vücuttaki kas kütlesini ve insülin seviyelerini korumaya yardımcı olur. Proteinin çeşitli etlerden elde edilebileceğini ve insan vücudunun her öğünde belirli miktarda protein emebileceğini unutmayın. Bu nedenle, farklı öğünlerde sağlıklı ve az yağlı bir protein kaynağı bulundurun, böylece vücudunuz farklı öğünlerde proteini emebilir. Fındık, balık, süt ürünleri, soya ve baklagiller gibi diğer kaynaklardan protein alabilirsiniz.

Hindi yağının çoğu derisinde bulunduğundan, daha sağlıklı ve daha az yağlı bir diyete sahip olmak için kolayca ayırabilirsiniz.

Hindideki triptofan, vücuttaki serotonin seviyelerinin artmasına yardımcı olabilir, bu da daha fazla uyanıklık ve canlılık ile sonuçlanır. Miktar olarak az da olsa böyle bir etkisi vardır.

Hindi göğsü diğer kısımlara göre daha az yağ ve kaloriye sahiptir. Hindi ile hazırlanan yemeklerin daha sağlıklı olduğu söylenemez. Örneğin, hindi burgerleri dana burgerleri kadar doymuş olabilir; Yemin hazırlanmasında ne kadar koyu hindi eti kullanıldığına bağlıdır.

Her zaman yiyecekleri yağ boyutu ve yağsız et açısından kontrol edin, farklı ürünleri karşılaştırın ve en sağlıklısını seçin.

Hindi eti mükemmel bir B vitamini kaynağıdır

B vitaminleri vücut için enerji üretimi, sinir mesajlarının beyne iletilmesi, kırmızı hücre oluşumu ve beyin sağlığı için gereklidir. Hindi eti, özellikle yaşlıların hindi etinin özelliklerinden faydalanması için önemli olan bu vitamin grubunun mükemmel bir kaynağıdır ve Alzheimer hastalığı ve dikkat dağınıklığı gibi durumları önleyecektir.

Hindi etinin vücut için temel besinleri

Bu et çok faydalı potasyum, magnezyum, çinko, selenyum ve fosfor içerir. İçindeki selenyum, tiroid hormonlarının üretiminde önemli bir rol oynar. Bu, borç metabolizmasının düzenlenmesinde önemli bir rol oynar.

Vücut için mükemmel bir protein kaynağı

Günlük protein alımı kas korumak için çok önemlidir. Hücrelerin ve sinirlerin yapısının korunması tüketimine bağlıdır. Balık, kabuklu yemişler, soya ve daha birçok protein açısından zengin kaynaklar olmasına rağmen, yağ oranı çok düşük ve sıfır karbonhidrat içeren hindi etini dahil etmek daha iyidir.

Diyet

Sosisli sandviç, sosis veya sosisli sandviç gibi işlenmiş hindi gıdalarının tüketimini önleyin veya en azından azaltın. Hindi burgerleri gibi daha az işlenmiş malzemeler bile tuz ve koruyucu maddeler bakımından yüksektir.

Bir çiftlikte insancıl koşullarda antibiyotik kullanılmadan yetiştirilen taze, az yağlı, organik hindileri arayın. Hindi yetiştiriciliğinde endüstriyel ve fabrika yöntemlerine su, tuz ve koruyucular enjekte edilerek daha büyük ve dayanıklı hale getirilir. Doğal olarak yetiştirilen hindilerde ayrıca daha fazla omega-3 bulunur.

Hastalık bulaşma olasılığını önlemek için hindi pişirirken etin iç katmanlarının sıcaklığının 74 santigrat dereceye ulaştığından emin olun.




Hindi eti yemenin olası tehlikeleri

İşlenmiş hindi ürünleri, sağlığa zararlı çok fazla sodyum içerir. İşlenmiş etlerin çoğu füme veya sodyum nitrit içerir. Bu maddeler, ette doğal olarak bulunan aminlerle birleşerek kanserojen olan N-nitro bileşikleri oluşturur.

Çeşitli araştırmalar, işlenmiş gıdalar ile kanser insidansı arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir. Obezite, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, kanser ve kısırlık riski, alımın artmasıyla artar. İşlenmiş hindi tüketimini mümkün olduğunca azaltın.

Hindi mineral selenyum içerir. Bazı araştırmalara göre, büyük miktarlarda selenyum emmek kolon, prostat, akciğer, mesane, deri, yemek borusu ve mide kanseri riskini artırabilir.

Sadece tüketilen hindi eti miktarını ayarlayarak sağlığımızı iyileştirebileceğimiz iddia edilemez; Genel olarak diyet bu konuda etkilidir. Diyetinize çok çeşitli sağlıklı ve sağlıklı yiyecekleri dahil etmek ve sadece bir gıda maddesine odaklanmak en iyisidir.

Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü