Hindi Eti özellikleri ve faydaları

 Hindi Eti özellikleri ve faydaları 

Kümes hayvanları sınıfının büyük bir kuşu olan hindi, dünya çapında farklı cinslere ve türlere sahiptir. Hindi türlerinin çoğu, ucundan sarkan bir sakala ve ucun üzerinde etli bir çıkıntıya sahiptir. Kuş endişeli veya heyecanlandığında, boğazın ve başın çıplak derisi griden kırmızıya, beyaza ve maviye dönüşebilir.




Bu yazımızda sizlerle hindi etinin özellikleri hakkında konuşmak istiyoruz. Ve hindi etini zararlı kılan ve fazla tüketmemizi engelleyen ne olduğunu size hatırlatacağız.

Hindi eti diğer kuşlara göre yüksek özelliklere sahiptir ve doğal olarak fiyatı yüksektir.Avrupa ülkelerinde hindi eti tüketimi Türkiyedekine göre birkaç kat daha fazladır. Hindi eti çoğu kümes hayvanı dükkanında paketlenmiş but veya göğüs şeklinde bulunur. Ayrıca bu kuşun etinden sosis, sosisli sandviç, hamburger gibi işlenmiş ürünler yapılır. 

Hindi eti özel dokusu nedeniyle pişirildiğinde hacmini kaybetmez ve kırmızı ete göre çok önemlidir ancak hindi etinin tek avantajı bu değildir ve özellikleri açısından o kadar öncüdür ki bir mucize olarak kabul edilir. et Okurlar. Hindide birçok besin maddesi vardır ve bu nedenle bu yağsız eti farklı şekillerde yemek sağlığı iyileştirir. Koyu hindi eti genellikle daha fazla vitamin ve mineral içerir, ancak aynı zamanda daha fazla yağ ve kaloriye sahiptir. Hindi triptofan asit içerir Hindinin triptofan içerdiği doğru olsa da, uyuşukluk için yeterli değildir, aslında tüm etler triptofan içerir.

Hindi eti hakkında gerçekler:

Koyu hindi eti genellikle beyaz hindiden daha fazla vitamin ve mineral içerir, ancak daha fazla yağ ve kaloriye sahiptir. Hindi, iç sıcaklığı 165 derece Fahrenheit'e ulaştığında pişirilir.
Otlak hindileri tipik olarak endüstriyel çiftliklerde yetiştirilen hindilerden daha yüksek bir omega-3 içeriğine sahiptir. Hindiyi soymak aynı zamanda büyük miktarda yağı da yok eder.
Hindinin besin maddeleri ve besin değeri:

85 gram ızgara hindi göğsü şunları içerir:
  • 135 kalori
  • 3.26 gram yağ
  • 0 gram karbonhidrat
  • 24.70 gram protein
Karşılaştırıldığında, aynı miktarda ızgara hindi eti şunları içerir:
  • 173 kalori
  • 5.13 gram yağ
  • 0 gram karbonhidrat
  • 23.55 gram protein
Hindi ayrıca aşağıdaki vitamin ve mineralleri içerir:
  • B vitaminleri 
  • B12 vitamini
  • Niasin
  • Klon
  • Selenyum
  • Roi
  • Riboflavin
  • Pantonik

Hindilerde kaç çeşit et var?

Hindilerin vücudunda iki tür beyaz ve kırmızı et vardır; kuşun göğüs eti ve kanatları beyazdır ve uyluk eti kırmızıdır, bu nedenle hindi vücudunun yaklaşık% 65'i beyaz et ve kalan% 35'i kırmızı et. Beyaz hindi eti çok fazla yağ ve kalori içerir ve dana eti gibi tadı vardır.Bunun yerine, kırmızı hindi eti tadı ve aroması yabani ve av kuş etine benzeyen yüksek protein içeriğine sahiptir.

Hindi etinin tam olarak pişirilebilmesi ve hastalık ve mikropların bulaşmasına bağlı risklerin ortadan kaldırılması için pişirme sıcaklığının 75 dereceye ulaşması ve bu sıcaklığın etin iç katmanlarına tamamen nüfuz etmesi gerekir.

Hindi derisinde zararlı yağların fazla birikmesi nedeniyle, kabuğunu ayırarak lezzetli ve sağlıklı yiyeceklere sahip olabilirsiniz.

Hindi etinde kaç kalori var?

Google istatistiklerine göre her 100 gram hindi eti bu maddelere ek olarak% 30 B6 vitamini,% 16 B12 vitamini,% 6 demir,% 7 magnezyum, 103 mg sodyum, 239 mg potasyum içermektedir. diğer vitamin ve mineraller Hindi etindeki kolin, niasin, selenyum ve çinko gibi hindi'yi kötü yerseniz sağlığınız üzerindeki etkilerini fark edeceksiniz.




Hindi etinin iyileştirici özellikleri nelerdir?

1. Anemiye karşı savaşın

Hindi etindeki yüksek demir oranı nedeniyle kansızlığı gidermek için mükemmel bir kaynaktır.

2- Antidepresan

Hindi etinde triptofan adı verilen ve beyinde serotonini aktive eden ve salgılayan bir aminoasit vardır.Serotonin, canlılık ve canlılık hissi yaratır ve depresyonla mücadelede en iyi maddedir.

3- Bağışıklık sistemini güçlendirmek

Hindi etinde B6 ve B12 gibi çeşitli antioksidanların varlığı ve ayrıca amino asit triptofanın varlığı nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve çeşitli hastalıklarla savaşmak için mükemmel bir kaynaktır.

4- MS ve kardiyovasküler hastalıklarla başa çıkmak

Türkiye, MS'i önlemek için yararlı olan 100 g'da 7 mg B1 / B3 / B6 / B12 dahil olmak üzere çeşitli B vitaminlerine sahiptir. Ayrıca hindi etindeki yüksek omega-3 seviyeleri nedeniyle kan damarlarının açılmasına ve kalbe giden kan akışının iyileştirilmesine yardımcı olur.

5. Uykusuzluğun azaltılmasına yardımcı olacak hindi eti

Hindi etinde de bulunan triptofan, beyin tarafından serotonin üretmek için kullanılır. Serotonin, vücudu sakinleştiren ve güçlendiren ve uykusuzluk çekenler için faydalı olan iyi bir his uyandıran bir nörotransmitterdir.
Selenyum, hindilerde bulunan ve uykuyu iyileştiren ve bağışıklığı artıran başka bir besindir. Birçok insan uykusuzluk için hindi yer; Çünkü durumu kontrol etmede faydalı olan B3 ve B6 vitaminlerini içerir.

6. İrritabl Bağırsak Sendromu veya IBS ile Yardım:

Beyaz etli hindi ibs için güvenlidir. Ancak pişirmeden önce kabuğunu soymanız tavsiye edilir. Ayrıca sindirim sorunlarına neden olma olasılığı düşük olduğu için organik hindi kullanın.

7. Hamilelikte faydalı hindi eti:

Hamilelik sırasında hindi yemek güvenlidir. Bununla birlikte, hamile kadınlar, bir tür gıda zehirlenmesine yol açabileceğinden yağsız etlerden kaçınmalıdır.
Uygun şekilde korunmamış veya son kullanma tarihi geçmiş etleri yemekten kaçının.

8. Mide rahatsızlığına yardımcı olacak hindi eti:

Bazı insanlar hindi yedikten sonra mide problemleri yaşayabilir. Bu, etin hassasiyetinden veya etin hoşgörüsüzlüğünden kaynaklanabilir. Gıda zehirlenmesi de mide rahatsızlığına neden olabilir.
Hindiyi her yediğinizde belirtiler ortaya çıkarsa hindiye alerjiniz olabilir. Karın rahatsızlığı ve krampları gıda zehirlenmesinden kaynaklanabilir. Doktorunuzun tavsiyesini dinlemek daha iyidir.

9. Kilo vermeye yardımcı hindi eti:

Protein açısından zengin olduğu için kilo vermek için genellikle hindi yemeniz önerilir. Protein sizi doldurur ve ayrıca sindirimi azaltır, böylece yemekten sonra kendinizi tok hissetmenizi sağlar.
Bu, bir sonraki öğününüzde daha az yemek yiyeceğiniz anlamına gelir. Hindiyi kilo verme diyetinize dahil etmek istiyorsanız, kalorisi düşük, az yağlı beyaz hindiyi seçin. Hindi göğsü de iyi bir seçenektir. Her porsiyonun boyutu çok önemlidir.

Hindi eti kilo yapar mı?

Sığır eti ve koyun etinin aksine hindi eti çok daha az doymuş yağa sahiptir ve bu yağın çoğunu tüketmek sadece obeziteye yol açmaz, aynı zamanda vücudun metabolizmasını düzenlemeye ve kilo dengelemeye yardımcı olur.

Hindiler, geleneksel durumda hem çiftlikte hem de geleneksel olarak, endüstriyel ve kitlesel olarak yetiştirilir, çünkü hindiler daha aktiftir ve doğal gıda tüketir, bu nedenle daha lezzetli ete ve daha az yağa sahiptir, ancak endüstriyel modda, Kuşun vücudunu şişmanlatmak için hormon ve su enjeksiyonu, etin içindeki kötü kolesterol miktarı önemli ölçüde artar.

İşlenmiş ürünler olan ve çeşitli sosisler, sosisler ve burgerler içeren üçüncü bir tür hindi eti vardır. Hızlı yiyeceklerin uzun vadeli istikrarının ana nedeni, içlerinde sodyum nitrit bulunmasıdır. Bu maddelere eklenen sodyum nitrit, hindi etindeki amino asitlerle reaksiyona girerek kanserojen olan N-nitro adlı bir madde üretir. Bu hızlı yiyeceklerin tutarlı ve uzun süreli tüketimi bağırsak, mide ve yemek borusu kanserlerine yol açacaktır.

Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü