Hindi yumurtası Döl kontrolü

Hindi yumurtası Döl kontrolü  

Döl kontrolü , hindi kuluçka işlemi sırasında yumurta içinde normal ve doğru embriyonik büyüme sürecinin sağlandığı bir işlemdir. döl kontrolü,ışık yardımı ile yapılır. Aslında yarı karanlık bir ortamda hindi yumurtaları yoğun ışığa maruz bırakılır ve embriyonun gölgesi gözlemlenerek ve tecrübeye dayalı olarak uygun inkübasyon sağlanabilir. Genel olarak hindi yumurtası döl kontrolü, kabuğunun renginden dolayı yumurta ışığına göre daha zordur.



 Her durumda, döl kontrolü işlemi, kuluçka başladıktan 4 ila 5 gün sonra yapılmamalıdır. Bu operasyon sırasında ölü dölü olan yumurtaları, infertil yumurtalar ve ölü embriyoların sayısı sayılmalı ve kaydedilmelidir.

4 ila 5 günlükken hindi yumurtalarının şeffaflık veya opaklık derecesi gündüz saatlerinde değişebilir. Şeffaf yumurtalar, dölsüz ve ölü embriyo içerir ve koyu renkli yumurtalar sağlıklı embriyolara sahiptir.

Döl kontrolü sonra ölü, infertil ve ölü embriyo yumurtalarının sayısını belirlemek ve kaydetmek için tüm berrak yumurtalar toplanmalı ve kırılmalıdır. Nazal ışık ameliyatı ile sorunların nedenleri araştırılabilir ve bu sorunların üreme yönetimi veya kuluçka ile ilgili olduğu tespit edilebilir. Normal olarak, berrak yumurtalar genç sürülerde %2 ila 3'ü, yaşlı sürülerde ise %7 ila 88'i geçmemelidir (Oda sıcaklığının yaklaşık 300 °C olması uygundur). 




Döl kontrolü sırasında berrak yumurtalar kuluçka sepetinden veya kümesten alındıktan sonra, kuluçka makinesindeki hava sirkülasyonunu bozmamak için yerleri diğer sağlıklı yumurtalarla doldurulmalıdır. 




Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri