Hindi Yemi

 Hindi Yemi 

Hindilerin beslenmesinde diğer kuşlar gibi tek bir tür gıda kullanılmamalıdır çünkü besin ihtiyaçları karşılanmaz ve bu onların büyümesini azaltır. Bu yazıda tartışacağımız şey, en fazla faydayı elde etmek için en iyi hindi yemeğini tanıtmakla ilgili. Yani bu soruya uygun bir cevap arıyorsanız, bu makaleyi sonuna kadar takip edin. 


Temelde hindi, yüksek kaliteli eti nedeniyle et için yetiştirilen bir hayvandır, bu nedenle türkiye'de tercihlerin çoğu gıda dönüşümü açısından yapılmaktadır. Bu şekilde, bir hindi daha az yiyeceğe karşılık ne kadar çok et üretirse o kadar iyidir. Türkiye, dönüşüm faktörü açısından iyi bir kuştur. Çünkü yaşamın erken döneminde içindeki ortalama besin dönüşüm oranı yaklaşık 1 ila 3'tür. Hindiler pazara ulaşmadan 4 hafta önce etin kötü kokmaması için balık yağı veya balık unu gibi kokulu maddeler uzaklaştırılmalıdır. Hindilerin yemeklerini yumurtlamak yumurtlayan tavuklara benzer, ancak yumurtlayan hindilerin yağ kazanmalarına ve yumurta üretimini düşürmelerine neden olduğu için fazla beslenmemesi gerektiği unutulmamalıdır. 

Hindi Civcivi Diyeti:


Hindi civcivleri doğumdan sonraki 24 saat yemek veya içmek istemez ancak bu süreden sonra yeterli miktarda yiyecek ve su verilmelidir. Yaşamın ilk ayında büyüyen hindilerin yediği besin miktarı 460-450 gramdır. Civcivler yumurtadan çıktıktan sonra 24 saat dinlendirilmeli ve ardından ilk 15-20 gün beslenmelidir. Hindilerin yağlı olması için her gün tahıl yemi verilmeli, pazara yaklaştıkça ve hindiyi öldürdüklerinde daha fazla beslenmeleri gerekir.

Diyetin genel bileşenleri mısır, buğday, arpa ve yulaftır. Mısır sadece yetiştirilen hindilere verilmemelidir çünkü kuşu fazla şişmanlatır. Pancar yaprağı ve yulaf da kışın diyette kullanılabilir. Ayrıca odun kömürü, kum ve kireç sağlamaya da uygundur. Ayrıca çiftleşme sırasında kuşa balık unu, kan tozu ve… gibi daha güçlü yiyecekler verilmelidir. Bazı çiftliklerde tam tahıllı yiyecekler kullanılırken bazılarında tam tahıllı yiyecekler kullanılır, ancak bazı çiftliklerde tam tahıllı yiyecekler 8 haftaya kadar sağlanır ve 8 haftadan itibaren tam tahıllı yiyecekler sağlanır. kuşa verilir. Hindiler sınırlı bir şekilde tutulursa, civcivlerin diyetine yeşil ot eklemek büyümeyi artıracaktır.

Büyüme Çağında olan Hindi Diyeti: 


Hindi yetiştirmenin avantajı, meralar ve meralardaki salonlara veya kapalı alanlara ek olarak beslenebilmeleridir. Hindiler için büyüme yaşı 8 ila 10 haftadır. İç mekanda besleme, hayvanın daha hızlı büyümesine neden olur. Ayrıca merada yemleme, depolanan gıdanın% 10'undan fazlasını depolar ve gıda israfını azaltır. İyi bir mera, yem veya tahıl ürünlerini içerir. Aralıkta yetiştirilen hindi sürülerinin sayısı dönüm başına 100 ila 250 hindi (4047 metrekare alan) arasındadır.

Büyüyen hindiler cinsiyete göre ayrılmalıdır çünkü erkek hindiler dişilere göre daha fazla proteine ​​bağlıdır. Türkiye genel olarak tam diyet tüketirken daha iyi bir yem dönüşüm oranına sahiptir. Peletlenmiş diyeti beslemek en iyi sonuçları verir. Hindi ne kadar eski olursa, diyetin enerji seviyesi o kadar yüksek ve protein seviyesi o kadar düşük olur. Sıcak hava su tüketimini artırır.

Hindi beslemek:

Hindi civcivi yemi:

Hindi civcivi, vücudun depolanmış sarısını kullandıkları için ilk 24 saat veya daha uzun süre yemek yemeye veya içmeye ihtiyaç duymaz. Ancak bu süreden sonra onlara yeterince yiyecek ve su verilmelidir.

Yetiştirilen hindi civcivlerinin yaşamın ilk ayında yedikleri yem miktarı 460-450 gramdır.

Hindi temelde et için yetiştirilen bir hayvandır, bu nedenle hindilerdeki seçeneklerin çoğu gıda dönüşümü açısındandır. Bu nedenle, hindi daha az gıda karşılığında ne kadar çok et üretirse o kadar iyidir.

Hinfi, dönüşüm oranı açısından iyi bir kuştur ve erken yaşta ortalama yemden yararlanma oranı yaklaşık 1 ila 3'tür.

Bazı çiftliklerde tam tahıllı gıda kullanılır, bazılarında tam tahıllı gıda kullanılır, ancak bazı çiftliklerde tam tahıllı gıda 8 haftaya kadar, 8 haftadan itibaren ise tam tahıllı gıda verilir.

Hindiler sınırlı bir şekilde tutulursa, civcivlerin diyetlerine yeşil ot eklemek büyümeyi iyileştirecektir. Hindiler pazara ulaşmadan 4 hafta önce balık yağı veya balık tozu gibi kokulu maddeler etin kötü kokmaması için uzaklaştırılmalıdır.

Yumurtlayan hindileri beslemek:

Bu tür hindilerin beslenmesi yumurtlayan tavuklara benzer ancak yumurtalı hindilerin yağlanmalarına ve yumurta üretiminin azalmasına neden olacağı için çok fazla beslenmemeleri gerektiği unutulmamalıdır.

Belirtildiği gibi civcivler kuluçkadan çıktıktan sonra 24 saat dinlendirilmeli ve ilk 15-20 gün beslenmelidir.

Hindileri şişmanlatmak için her gün tahıl yemi verilmeli, pazara yaklaştıkça ve kesildiğinde daha fazla beslenmelidir.

Diyetin genel bileşenleri mısır, buğday, arpa ve yulaftır. Çiftlikteki hindilere mısır tek başına verilmemeli çünkü kuşu çok şişmanlatıyor. Kışın pancar yaprağı ve yulaf da diyette kullanılabilir. Kömür, kum ve kireç sağlamaya da uygundur.

Ayrıca çiftleşme sırasında kuşa balık unu, kan tozu ve gibi daha güçlü bir besin sağlanmalıdır.

Büyüyen hindileri beslemek:

Büyüyen hindiler merada veya içeride beslenebilir. Hindilerin büyüme yaşı 8 ila 10 haftadır.

Kapalı alanda besleme, hayvanın daha hızlı büyümesine neden olur, ancak mera beslemesi ayrıca yiyeceğin %10'undan fazlasını depolar ve yiyecek israfını azaltır.

İyi bir mera, yem veya tahıl ürünleri içerir. Aralıkta yetiştirilen hindi sürülerinin sayısı dönüm başına 100 ila 250 hindi arasındadır (alan birimi 4047 metrekareye eşittir).

Büyüyen hindiler cinsiyete göre ayrılmalıdır çünkü erkek hindiler dişilerden daha fazla proteine ​​bağlıdır.

Hindiler, bütün diyetleri tüketirken genellikle daha iyi bir yem dönüşüm oranına sahiptir. En iyi sonucu pelet yemle vermekte ve hindi yaşlandıkça diyetin enerji seviyesi artmakta ve protein seviyesi düşmektedir.

Sıcak havalar bu kuşun su tüketimini artırır. Hindilerde ılıman iklimlerde (20 ila 25 °C) bir haftalık yaşta erkeklerde ve dişilerde sırasıyla 1000 baş için 55 litre, erkeklerde ve dişilerde 17 haftaya kadar su tüketimi, 3 / 994 litre ve 680 litre.

8 ila 12 haftalık erkek hindi ve 8 ila 11 haftalık yaştaki dişi hindi %22 protein, erkek 12 ila 16 haftalık ve dişi 11 ila 14 haftalık yaştaki hindilerin %19 protein içeren, erkek16 haftalık yaştaki hindilerin diyeti 20 haftalık ve dişi ila 14 ila 17 haftalık arası %16,5 protein ve erkek diyeti 20 ila 24 haftalık ve dişi 17 ila 20 haftalık arası %14 protein içermelidir.

Erkek hindiler yaklaşık 24 haftalıkken ve dişi hindiler yaklaşık 20 haftalıkken pazarlanmaktadır.

Basit diyet planı

Erkekler için basit bir başlangıç ​​diyeti planı, %2 protein diyeti ile başlamak ve altı haftaya kadar devam etmektir.
Bu sayı daha sonra büyüme döneminde yüzde 2 ila 2 proteine ​​düşürülür ve bu diyet on haftaya kadar devam eder. On haftadan on dört haftaya kadar, daha az protein ve daha fazla enerjiye sahip ikinci büyüme diyeti sağlanır.
14 haftalıktan pazara veya kesime kadar sürü beslemeye yaklaşık %16 protein içeren son bir diyetle devam edilmelidir.
Dişiler aynı şekilde beslenir, ancak diyetleri başlangıç ​​diyetinin başlamasından sonraki üç haftadan altı haftaya kadar değişir.

Diğer bazı gıda şirketleri, büyüme mevsimi boyunca farklı diyetler veya diyetler sunar.
Saygın firmalardan satın almak ve talimatlarını takip etmek çok önemlidir.
Bazı ham tahıllar veya öncüler anti-koksidiyoz içermelidir.
Kuşları beslemeye başlamadan önce, gıda etiketindeki uyarı ve önlemlere dikkat edin ve gerekirse iade edin.

Kuşların suya ve yiyeceğe sürekli erişimi olduğundan emin olun.
Tahıllar diyetin bir parçası olduğunda, beslenme için ihtiyaç duyulan gıda miktarı, kuşların aldığı karışık veya hazır gıdanın protein içeriğine bağlıdır.
Tahıl protein seviyelerinin düşük olduğunu unutmayın (mısır yüzde 3 ila 4, buğday yüzde 2 ila 4 ve arpa yüzde 4 ila 4).
Bu tohumlarla kuşları aşırı yemek, diyetin toplam protein içeriğini azaltır ve kuşların büyümesini olumsuz yönde etkileyebilir.
Kuşlar 12 ila 16 haftalıkken tahıl içeren bir diyet kullanılabilir, ancak diyetin protein içeriği %2'den ve son dönemde %2'den az olmamalıdır.

Hindi beslenmesinde hindiler için gerekli su miktarı

  • Hindiler için temiz, sağlıklı ve tatlı su sağlanması çok önemlidir.
  • Hindiler yiyecek eksikliğini tolere edebilir, ancak dehidrasyon onları çeşitli problemlerden muzdarip yapar.
  • Yumurtlamanın başlangıcında hindilerin günde yaklaşık bir litre suya ihtiyacı vardır.
  • Hindilerin yemekle karşılaştırıldığında tükettikleri su miktarı ikiye birdir.
  • Yani iki kısım su ve bir kısım yiyecek tüketirler.
  • Hindi yetiştirmede su, su eksikliğinden çok daha zararlıdır.
  • Her hindi için beş santimetre içme suyu düşünülmelidir.
  • Bu nedenle her on hindi için üç ila beş litre su kapasiteli bir su kabı yerleştirmeliyiz.

Hindi yetiştiriciliği ve bakımında hijyene uyulması

Hindilerin yem, gübre ve sularının dışkı ve diğer bulaşmalarla bulaşmasını önlemek hastalıkların önlenmesinde çok önemlidir.

Hindi civcivlerinin sağlığı için, onları temiz bir yuvada, iyi hava ve yeterli ışıkta tutmalısınız.

Hastalık bulaşmasını önlemek için her üreme döneminde veya ara sıra yuvayı ve besleme ve içme ekipmanlarını tamamen temizleyin ve dezenfekte edin.

Hindi civcivlerinin yuva tabanını zamanında değiştirmek ve temizlemek, hastalanmalarını önlemenin yollarından biridir.

Hindi yuvasının yatağı için saman, anız veya yumuşak talaş gibi malzemeler kullanılmalıdır.






Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi Irkları