Beyaz Hindi Özellikleri

 Beyaz Hindi Özellikleri 

Ulusal olarak adlandırılan Grace hindi, Poultry takımına ait dünyanın en büyük evcil kuşlarından biridir. Afganistan'da tavuk fil olarak bilinir ve adının nedeni, ucunda sarkan bir et ekinin varlığından kaynaklanmaktadır.

İranlılar bu kuşa hindi diyorlar çünkü korktuğunda veya heyecanlandığında kafa derisi ve boğazı çeşitli renklerde (mavi, kırmızı, beyaz ve gri) gelir ve bu renk değişimi Diba kumaşının bir özelliğidir. güneş ışığı.




Hindilerin farklı cinsleri vardır, bunlardan en ünlüleri şunlardır:

  • Geniş göğüslü Bronz hindi 
  • Arduvaz hindi
  • Siyah hindi
  • Narraganset Hindi
  • Royal Palm 
  • Bourbon Kırmızısı hindi
  • White Holland Hindi
  • Beltsville Hindi 
Makalenin bu bölümünde, bu cins hakkında kapsamlı ve eksiksiz bilgi almak için sizi Geniş Göğüslü Bronz adlı hindi ırklarından birini tanıtmak istiyoruz. 

Bronz hindi, diğer hindi ırklarından daha hızlı büyüyen yerli ırklardan biridir. Avrupalılar, Türkiye'den Avrupa'ya giren aynı Gine kuşu olduğunu düşündükleri için buna Türk dediler, ancak resim tamamen yanlış ve bu kuşun Türkiye ile hiçbir ilgisi yok, çünkü kökeni aslında değiştirilmiş olan Kuzey Amerika'ya dayanıyor. Vahşi bir türdür. Yaklaşık 500 yıl boyunca, Aztekler adlı bir etnik grup onları çiftliklerinde evcil kuşlar olarak tuttu. 

Artık dünya çapında çok az sayıda bulunmasına rağmen, çiftçiler ve köylüler arasında evcil bir kuş olarak hala popülerdirler.

Bronz hindinin görünüşte Amerikan vahşi ırkına çok benzediğini belirtmek ilginçtir. Aksine oldukça yavaş ve hızlı büyür.Bu tür hindi soğuğa pek dayanıklı değildir ve bu cinsleri muhafaza etmek isteyen herhangi bir yetiştirici, yılın soğuk mevsimlerinde ısı kaynağı sağlamayı düşünmelidir. Erkek bronz hindiler yetişkinliğe ulaştığında, diyetlerine bağlı olarak 11 ila 16 kilo arasında, dişiler ise 6,5 ila 11 kilo ağırlığındadır.

Hindiler kaba bir görünüme sahip ama sakin bir doğaya sahip. Bu cinsin erkeklerinin boğazlarının altında, korku veya tehlike içinde asıldığında daha büyük bir şekil alan ve boğazlarının altından sarkan etli bir ek vardır. Bu kuşların tüyleri siyahtır ve tüylerinde güneşe maruz kaldıklarında çeşitli renklerde parlayan kahverengi ve yeşil çizgiler vardır. Kuyruk tüylerinin etrafına, görünümüne özel bir etki veren beyaz bir çizgi çizilir. Bu hindi ırkları, aslında Amerikan yaban ırklarının cinsidir ve büyük ve ağır oldukları için uçamazlar, Amerikan vahşi ırkları ise yüksek irtifalarda yüzlerce metre kolayca uçabilirler.




Hindi etinin faydaları beyaz ve kırmızı etle hiç kıyaslanamaz çünkü çok daha az yağ içerir ve diyete uymak zorunda olan insanlar için iyi bir seçenektir.

Hindi eti amino asitler, potasyum, folik asit, protein, faydalı kolesterol, selenyum ve B1, B3, B6 ve B12 vitaminleri bakımından zengindir.

Hindi eti yemenin en önemli faydalarından biri bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kanseri önlemesidir.Ayrıca kadınlarda sağlıkları ve iyilikleri için önemli olan testosteron salgılanmasına neden olur. 

Geniş Göğüslü Beyaz hindi, Amerika Birleşik Devletleri'nden bir yerli hindi türüdür. Et için ticari olarak en yaygın kullanılan evcil hindidir.

Cins aslında Beyaz Hollanda ve Geniş Göğüslü Bronz hindiyi geçerek geliştirildi. Ve piyasadaki en çok olan hindi cinsi haline geldi. Cins, çoğu Amerikalının aşina olduğu cinstir.

Irkın gelişmesinden önce Broad Breasted Bronze ırkı hindi pazarında hakim konumdaydı. Ancak 1960'lı yılların başında insanlar Geniş Göğüslü Beyaz hindiyi tercih etmeye başladılar.

Yetiştiriciler daha temiz görünümlü bir hindi türü üretmek istedikleri için bu cinsi tercih etmeye başladılar.

Geniş Göğüslü Beyaz hindiler büyük boyutlu kuşlardır ve diğer hindi ırklarından daha fazla göğüs eti ile etlik bir cins sağlamak için yetiştirilmiştir.

Genellikle pembe bacaklar, siyah sakal ve kırmızı ibik ile tamamen beyaz renktedirler. Civcivleri veya  yavruları genellikle sarı renktedir.

Bu hindiler, mizaçları söz konusu olduğunda bazen biraz utangaç olabilirler. Genel olarak bakarsak, geniş göğüslü beyaz hindiler, ara sıra agresif olmalarının yanı sıra oldukça uysal mizaçlara sahiptir.

Et için kendi kuşlarını yetiştiren tüketiciler genellikle cinsiyeti erkekleri satın aldıkları için, sürüler erkekler olgunlaştıkça kesim zamanına doğru biraz sıkıntı yaşayabilir.

Bunlar, uysal bir mizaca sahip, çok güçlü ve dirençli kuşlardır, ancak bazı kuşlar agresif hale gelebilir, büyük ölçüde yetiştiricinin seçimine bağlıdır, bugün esas olarak et üretimi için yetiştirilirler, göğüs eti üretimi için çok iyi kuşlardır,  Bugün tüm dünyada oldukça popüler olan üretken ve iri kuşlar uçamazlar ve aynı zamanda kısa ömürlü kuşlardır.






Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Hindi yumurtası Döl kontrolü