Hindilerle ilgili ilginç bilgiler!

 Hindilerle ilgili ilginç bilgiler! 

Erkek hindilere tom veya horoz, dişi hindilere ise tavuk denir. Hindi yumurtası kahverengi tohumlarla açık kahverengi renktedir ve yumurtadan biraz daha büyüktür.
Hindi yumurtalarının yumurtadan çıkma süresi 28 gündür.



Hindi civcivleri sarıdır.

Dördüncü haftada hindi ilk haftaya göre iki kat daha fazla ağırlık kazanır ve bu süre zarfında kuluçka süresinden 40 kat daha ağır olur. Broyler hindilerini zamanında yetiştirmek ve ideal kiloya zamanında ulaşmak, doğru beslenme yönetimi ve enerji ve protein seviyeleri açısından dengeli bir diyetin yanı sıra kuşun yaşına uygun vitamin ve mineral takviyelerinin kullanılmasını gerektirir.

Hindiler de diğer kümes hayvanları gibi besin eksikliklerine duyarlıdır ve diyetleri beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde formüle edilmelidir.Ayrıca diyet hindi cinsine ve hindi'nin farklı suşlarına göre değişiklik gösterir. 

Bildiğiniz gibi hindilerin temel ihtiyaçları ve üretimi dahil ihtiyaçları tek bir tür gıda ile karşılanmaz ve uygun bir diyet hazırlamak için çeşitli bileşenlerin kullanılması gerekir. Endüstriyel durumda hindiler genellikle mısır, soya küspesi, vitaminler ve mineral takviyelerinden oluşan bir diyetle beslenir. Tabii ki, kaliteye ek olarak bu diyet dengesinin, gıdanın ekonomik fiyatı ile orantılı olması gerektiğine dikkat edin, böylece elde edilen yemin en ucuz fiyata ve istenen kalitede olması, hayvancılık mühendislerinin rasyon yazımı bilimindeki önemi ve piyasa fiyatları Aşinalık belirlenir. 


Hindiler, diğer kümes hayvanları gibi, hayatının ilk 24 saati yemek yemeye ve içmeye ihtiyaç duymaz çünkü yumurta sarısı bu ihtiyaçlarını bir süre sağlar. Ancak bu süreden sonra yeterince yiyeceğe ihtiyacı olacak. 

Tavuk gibi diğer endüstriyel kümes hayvanlarının beslenmesi konusundaki yaygın inanışın aksine hindi civcivlerinin, bazı uzmanlar tarafından zorunlu kabul edilen ilk günden itibaren beslenebileceğini belirtmekte fayda var. Geçmişte hindilerde sık görülen anal yapışma hastalığını önlemek için tavuklar cevizle beslenirdi, ancak günümüz endüstriyel hindilerde ıslah ve bu sorunun olmaması nedeniyle günümüzde bu yöntem kullanılmamaktadır.

Yabani hindiler uçabilirler!

Hindilerin uçamayacağı yaygın bir efsanedir (büyük olasılıkla yerde beslendikleri için), ancak yabani hindilerin kısa mesafelerde saate 55 milelık bir hıza kadar uçtuğu bilinmektedir. Evcilleştirilmiş hindiler için maalesef durum böyle değil. Ağırlıkları daha ağır olacak şekilde yetiştirilirler, neredeyse yabani bir hindinin iki katı kadar.

Yabani hindiler ağaçların üzerinde uyurlar

Hindiler zamanlarının çoğunu yerde geçirirler, ancak uyku zamanı geldiğinde ağaçlara uçarlar. Bunun nedeni, hindilerin geceleri iyi görememeleri ve kendilerini yırtıcılardan korumak için ağaçların üzerinde uyur ve şafakta uçmalarıdır.

Hindiler renk değiştirebilirler

en azından kafaları yapar! Bir hindinin duygularını kafalarının renginden anlayabilirsiniz. Renkler, ne kadar heyecanlı veya sakin olduklarına bağlı olarak kırmızıdan maviye ve beyaza değişebilir. Renkler ne kadar yoğunsa, duyguları da o kadar yoğundur.

Hindiler insanlardan daha iyi görürler

Hindilerle ilgili daha şaşırtıcı gerçekler arasında, insanlardan üç kat daha iyi görüşe sahip olmalarıdır. Renkli olarak da görebilirler ve görme güçleri 270 dereceyi kapsar.

Her yılbaşında 46 milyon hindi kesilir

Bu, İspanyadaki her insan için yaklaşık bir hindi demektir. Eklemek gerekirse, her hindi ortalama olarak yaklaşık 30 pound ağırlığındadır, bu da Amerikalıların 1,4 milyar pound hindi tüketeceği anlamına gelir.

Kırmızı eti kesenlerin çoğu Hindiye yöneliyor - 2020'de ABD hindi tüketimi kişi başına yaklaşık 16 pound idi. Ancak bu güzel hayvanlar son derece zekidir, farklı ve oyuncu kişiliklere sahiptir ve acımasız fabrika çiftçiliği endüstrisinde acı çeken yaşamlara dayanmamalıdır.

Eğer siz de bu kadar aşırı hindi kesimine karşıysanız yılbaşında hindi satın almayıp başka yemeklerle kendinize ziyafet düzenleyebilirsiniz.


Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü