Hindi Yetiştiriciliği

 Hindi Yetiştiriciliği

Pek çok genç iş yaratmak ve sermaye toplamak için hindi yetiştirmek gibi yeni işler kurmayı düşünüyor. Yeterli alanınız varsa ve hindi yetiştirmekle ilgileniyorsanız, biraz araştırma yapmalı, bilginizi artırmalı ve sonra yapmalısınız.

Hindi Irk seçimi 

Farklı hindi cinsleri vardır (yerli, güzel, Nicholas, melez vb.). Hindi yetiştirmeye başlamak isteyenler için bir yerli hindi cinsi seçmek en iyi ve en uygun maliyetli seçenektir. Bu hindiler 6 ila 7 ay büyür ve bu süre zarfında yaklaşık 35 kg yiyerek yaklaşık 2 kg ağırlığa ulaşırlar.

Hindi yetiştirmek için hedefinizi belirtmelisiniz, yani sadece hindi tavuğu alıp onu etli hindiye çevirmek istediğinizi bilmelisiniz veya döllenmiş hindi yumurtası elde etmek için verimli bir hindi üreteceksiniz ya da bir günlük bir hindi civciv üretir. 

Verimli hindi satın almanın dezavantajları ve avantajları:

Verimli hindiler, broyler hindilere göre daha pahalıdır, ancak erkek hindilerin varlığı olmadan yumurtaları çatlayamaz. Bu nedenle, her 3-4 dişi hindiye sağlıklı bir erkek hindi almalısınız.

Verimli hindileri satın almak daha iyidir çünkü kuluçka verimi dramatik bir şekilde artar ve üretilen yumurtalar satın alınan döllenmiş yumurtalardan çok daha iyi ve taze olur çünkü hindilerin yaşam kalitesi ve beslenmesi ile doğrudan ilgileniyoruz.




Hindi yumurtası satın almanın dezavantajları ve avantajları:

Yumurtalar hindilere göre daha ucuzdur ancak yumurtanın içindeki spermin kalitesinin farkında olmadığınız için ve bu nedenle kuluçka verimliliği daha düşük olacaktır.

Hindi yetiştirmeye başlamadan önce bir pazar kurun

Hindi yetiştirmeden önce hindi satışı için bir pazar olup olmadığını veya bir pazar kurmanız gerekip gerekmediğini araştırmalı, hindi ürünlerini satarken sorun yaşamak istemiyorsanız bir pazar yardımcısına danışmalısınız. Ürünleri satmak için, müşterileri bu ürünün eski üreticileri veya satıcıları aracılığıyla tanımlayın ve harekete geçin.

Hindi kuluçka makinesi satın alın

Hindi kuluçka makinesine sahip olmak için bir hindi kuluçka makinesine ihtiyacınız var. Bu cihaz, tavuk kuluçka makinelerinden farklı değildir ve sadece hindi yumurtaları için plastik taraklarla donatılmıştır.


Hindi yetiştirme ortamı ve koşulları

Hindi ıslahı için uygun sıcaklık

Bir günlük hindiler, yaşamın ilk haftalarında ortamın ısıl koşullarına tam olarak uyum sağlayamazlar ve vücut ısısını korumak için salonun ısıtma sistemlerine bağımlıdırlar, bu nedenle alanı bir ısıtma ve soğutma ile donatmalısınız. sistemi.

Isıtıcı kullanırsanız, tüm odanın tek tip ve uygun bir ısıya sahip olması gerekir ve eğer suni bir anne makinesi kullanılırsa, tavuklar üşütebileceğinden ilk günlerde ondan uzaklaşmamalıdır, bu yüzden etrafına bir çit örün. Ana makine, ondan uzaklaşmamaları için.

Farklı haftalardaki sıcaklık aşağıdaki gibi olmalıdır:


Hindi yetiştiriciliğinin başlangıcında, sıcaklığın 34-36 derece civarında olması ve sıcaklığı kademeli olarak düşürmesi, yani ilk hafta sonunda sıcaklık, ikinci hafta 29, üçüncü hafta 26'da 32 santigrat derece olmalıdır. dördüncü hafta 24 santigrat derece, beşinci hafta 21 ° C ve altıncı haftadan dönemin sonuna kadar sıcaklık 18 ° C'nin altında olmamalıdır.

Bir hindinin sahip olması gereken alan:


İlk haftada metrekare başına 30 tavuk, ikinci ila dördüncü haftada 20 tavuk, beşinci ve altıncı haftada 10 tavuk, yedinci ve sekizinci haftada 8 tavuk, dokuzuncu ila on ikinci haftada 5 tavuk ve on üçüncü ila on üçüncü ila yirminci hafta Metrekareye 2-3 tavuk Hindi yetiştirilir.



Açık hindi yetiştiriciliği için ışık miktarı:

Hindi yetiştiriciliği için hem ışık yoğunluğu hem de açık rengin etkisi vardır. Kırmızı ve yeşil ışığın her ikisi de hindilerde beyaz ışık oranının büyümesi üzerinde iyi bir etkiye sahiptir. 24 saat boyunca mavi ışık kullanmak hindileri kötü etkiliyor.

Hindileri dışarıda yetiştirmek için ışığın nasıl kullanılacağı, ırka, nasıl tutulduğuna ve mezbahaya gönderilme yaşına bağlıdır:

İlk 48 saat hindi kuluçkahanesinde gece ve gündüz ışık kullanılmalıdır. Işığın yoğunluğu da önemlidir ve genellikle ilk 48 saatte daha yoğun ışık ve ardından daha zayıf ışık kullanmalısınız.

Düşük yoğunluklu ışıkla 6-22 hafta 14 saat kullanılmalıdır. 22-30. Haftalarda gün ışığı saatleri 10-12 saat olmalıdır.


Hindi yetiştirmek için gerekli havalandırma ve nem:

Hindi tavuklarının büyümek için taze ve temiz havaya ihtiyacı vardır, bu nedenle havalandırma pencereleri ve elektrikli vantilatörler kullanarak havalandırmayı kontrol etmek daha iyidir, ancak havalandırma salonun soğumasına neden olmamalıdır. Her bir metrekarelik yuva için, bir metrekarelik pencerenin en az onda biri düşünülmelidir.

Salonun içindeki nemin varlığı ve herhangi bir uygunsuz koku, havalandırma kusurlarının belirtilerinin sebebidir. Tavuk kümesi kuru olmalıdır, ancak hava çok kuru ise tüylerin büyümesi azalacaktır. Salondaki havanın kuru ve tozlu olmaması için salonun nemi yaklaşık% 65 ila 70 olmalıdır.

Yuva: 

Yumurtaların kırılmasını önlemek için her 5 tavuk için 0,5 m genişliğinde ve 0,5 m derinliğinde tek bir yuva sağlayın.

Tekli folluklara alternatif olarak 15 tavuğa uygun 0,6 m genişliğinde ve 2 m uzunluğunda ortak folluk kullanılabilir; bununla birlikte, topluluk yuvalarında genellikle daha yüksek yumurta kırılma ihtimali vardır.

Yuvalar korunan bir alanda olmalı ve pirinç kabukları, kaba kum, talaş veya samandan oluşan bir zemin kaplaması ile donatılmalıdır. Yuvaların dış parazitler için bir liman haline gelmemesi için sürekli uyanık olmak gerekir. Yuvalar zemin seviyesinden yükseltilebilir, ancak bir rampa ve çıkıntı ile donatılarak hindilerin kolayca erişebileceği şekilde olmalıdır. Bununla birlikte, yuvaların zemin seviyesine yerleştirilmesi olağandır.

Kuluçka

Yumurtaları günde üç kez toplayın ve 10 C lik bir sıcaklık ve %85lik bir nem sağlayan bir odada en fazla 7 gün saklayın.

Hindi yumurtaları 28 günde yumurtadan çıkar. Zorunlu taslak inkübatörlerde, yumurtalar kuluçka sırasında 37.7 Cde tutulmalı, çıkım sırasında 37 C ye düşürülmelidir. Gelişme sürecinde bağıl nem %55 olmalı, çıkma süreci sırasında %70'e yükselmelidir.  Yumurtaları günde en az üç kez, 26. güne kadar 45 derecelik bir açıyla çevirin. Daha büyük inkübatörler, otomatik döndürme cihazlarıyla donatılmıştır.

Hindi Yetiştirmek Ne Kadar Sürer?

Hindi yumurtaları 28 gün içinde yumurtadan çıkar. Çiftlik hindisinin ömrü, hindinin cinsiyetine bağlıdır. dişiler 14 ila 16 haftalıkken, erkek hindiler yaklaşık 19 haftalıkken kesime hazır kabul edilir. Yoğun olarak yetiştirilen bazı hindiler 12 haftalıkken kesilir.

Özet olarak hindi nasıl yetiştirilir? 

Ticari hindi yetiştiriciliği dört aşamadan oluşur: üreme, kuluçka, büyüme ve kesim. Üreme amaçlı dişi hindiler ve erkek hindiler yaklaşık 28 haftalık olana kadar ayrı salonlarda yetiştirilir. Modern hindi ırklarının çoğu, ağırlıkları nedeniyle artık çiftleşemez ve hindi yavruları suni tohumlama yoluyla gebe kalır. İşçiler, erkek hindileri, daha sonra dişi hindileri döllemek için kullanılan spermlerini toplamaları için manuel olarak teşvik ediyor. Suni tohumlama sırasında dişi hindiler baş aşağı tutulur ve elle veya işçileri koruyan ve kuşların yaralanmasını en aza indiren tohumlama tezgahları tarafından tutulur.

Damızlık hindiler, verimleri düşene kadar 6 ila 7 ay boyunca 100 ila 130 yumurta bırakır. Ticari ortamlarda dişi hindiler, yumurtaları birkaç kez otomatik olarak dışarı çıkmaya zorlayan ve yumurtaları bir taşıma bandına taşıyan yuva kutularına bırakır. İşçiler yumurtaları yalnızca hindiler onları salonun zeminine bıraktığında elle toplar. Hindi yumurtaları daha sonra kuluçka makinelerine yerleştirildikleri ticari kuluçkahanelere taşınır.

Yumurtadan çıktıktan sonra, et üretimine yönelik dişi ve erkek yavrular ayrılır ve tipik olarak civcivlerin annesi tarafından sağlanan sıcaklığı taklit etmek için ısıtılan yetiştirme evlerine taşınır. Yetiştirme kümesleri, civcivlerin yiyecek bulmasını ve hızla büyümesini sağlamak için günde 23 saate kadar aydınlatılır. Yetiştirme evinde 4 ila 6 hafta kaldıktan sonra, genç hindiler, kesime gönderilinceye kadar kaldıkları bitirme ahırlarına taşınır.


Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü