Hindi Yumurtası özellikleri ve Faydaları

 Hindi Yumurtası özellikleri ve Faydaları 

Hindi yumurtasının diğer kuşların yumurtalarına göre avantajları ve faydaları önemli bir yere sahiptir. Hindinin kendisi, tavuk gövdesine fiziksel olarak benzer bir yapıya sahip bir kuştur. Deve kuşları, bıldırcınlar ve ördekler gibi diğer evcil kuşlar gibi hindiler de etlerinde ve yumurtalarında birçok faydaya sahiptir.




Bununla birlikte, hindi çiftlikleri kümes hayvanı çiftliklerinden daha az görünür ve daha az insan bu sevimli kuşu yetiştirmek istiyor. Tabii ki, hindi yetiştirme konusundaki isteksizlik, ürünlerine olan düşük tüketici talebinden kaynaklanmaktadır. Bu, insanların hindi eti ve yumurtasının faydalarına aşina olmamasından kaynaklanmaktadır. Öte yandan hindi yetiştiriciliği tavuk veya ördeğe göre daha zordur. Bu kuş, büyüme aşamalarında da önemli kayıplar bırakır. 

Hindi Yumurtası 

En kullanışlı ve popüler ürünlerden biri hindi yumurtasıdır. Elbette hindi yumurtası piyasada diğer kuş yumurtalarına göre daha az yaygındır. Hindi yumurtası yumurtadan biraz daha büyüktür, ancak renk, tat ve besin değeri bakımından hemen hemen aynıdır. Bu yumurtanın kireçli kabuğu beyaz ve sütlüdür ve üzerinde açık kahverengi lekeler görülebilir. Her hindi yumurtası yaklaşık seksen ila doksan gram ağırlığındadır. 

Hindi yumurtası nispeten yüksek besin değerine sahiptir. Bu yumurta, insan vücudunun temel ihtiyaçlarını karşılamak için beslenme uzmanları tarafından şiddetle tavsiye edilir. Bununla birlikte, hindi yumurtasındaki yüksek kolesterol ve doymuş yağ seviyeleri aşırı yeme uyarılarına yol açmıştır. Öte yandan hindi yumurtası herhangi bir alerjik reaksiyona neden olmaz ve gıda alerjisi olan kişiler, özellikle çocuklar için oldukça faydalıdır. Tabii ki Candy Cafe, hindi yumurtalarını sağlıklı ve sağlıklı tutmak için yaklaşık on dakika sıcak tutmanızı ve ardından yemenizi önerir. 

Hindi Yumurtası özellikleri ve Faydaları 

Hindi yumurtasının besleyici faydaları

Yukarıda bahsedildiği gibi, hindi yumurtası nispeten yüksek bir besin değerine sahiptir. Aşağıda, bu besleyici yumurtanın bileşenlerini ve faydalarını tanıtacağız.

Hindi Yumurta Yağının Faydaları

Hindi yumurtasındaki kalorilerin çoğu yağdan gelir. Yaklaşık 9.4 gram yağlı hindi yumurtası ağırlığındadır. Bu yağ miktarı hindi yumurtasında depolanan kalorinin% 63'ünden fazlasını sağlar. Hindi yumurtasındaki yağın kuluçka dönemine, büyümesine ve gelişmesine büyük etkisi vardır. Bir amino asit kaynağı olan bu yağ, hücre zarının ihtiyaç duyduğu besinleri emmesine yardımcı olur.

Hindi yumurtasında bulunan yağ, kişinin canlı ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar. Aynı zamanda hücresel bileşenler için iyi bir temel yağ asitleri kaynağıdır ve mikro besinlerin emilimini kolaylaştırır.

Protein

Protein, hindi yumurtasının ağırlığının yaklaşık 10.8 gramını içerir ki bu önemli bir rakamdır. Hindi yumurtasında depolanan kalorinin% 32'si içindeki proteinler tarafından sağlanmaktadır. Hindi yumurtasındaki protein, insan bağışıklık sisteminin seviyesini yükseltmenin yanı sıra doku ve kasların büyümesi üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Hindi Yumurta Karbonhidratlarının Faydaları

Karbonhidratlar, bir hindi yumurtasının ağırlığının 1 gramından daha azını oluşturur. Karbonhidratlar insan vücudu için ana enerji kaynağıdır. Aslında merkezi sinir sistemi için gerekli olan yakıtı ve vücut kaslarının çalışması için gereken enerjiyi sağlarlar. Karbonhidratlar ayrıca yağ metabolizmasını artırarak vücuda ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için protein kaybını önler, böylece insan vücudu enerjiye ihtiyaç duyduğunda değerli proteinler yerine yağ yakar.




Hindi yumurtası selenyumunun faydaları

Bilim adamlarına göre selenyum bir gençlik iksiridir ve mucizevi bir şekilde insan vücudunun yaşlanmasını engeller. Hindi yumurtası tüketerek vücudunuzun ihtiyaç duyduğu selenyum miktarını yaklaşık 27,1 gram artırabilirsiniz. Kanseri ve kardiyovasküler hastalıkları önlemek, tiroid bozukluklarını önlemek, artriti önlemek ve erkek doğurganlığını artırmak, bu nadir ve sihirli maddenin insan vücudu için diğer faydalarıdır.

Demir

Bir hindi yumurtasının ağırlığının yaklaşık 3.24 gramında demir bulunur. Bir kadın hindi yumurtası tüketerek vücudu için gerekli demirin% 18'ini ve bir erkeğe% 41'ini sağlar. Demir, oksijenin kırmızı kan hücreleri tarafından taşınması için gerekli bir maddedir. Demir eksikliği, insan vücudunda büyüme geriliğine, kansızlığa ve direncin azalmasına neden olabilir. İnsan vücudundaki demir eksikliğinin bir başka sonucu da yorgunluk hissidir.

Vitamin

Hindi yumurtası, özellikle B9 ve B12 vitaminleri olmak üzere çok miktarda B ve A vitamini içerir. Bu vitaminler alyuvarlar için oldukça faydalıdır ve kan yoluyla oksijen transferi sürecini kolaylaştırır.

B9 vitamini veya folik asit, anne karnında fetüsün oluşmasında ve düzgün gelişmesinde önemli rol oynar ve eksikliği doğuştan nörolojik kusurlara yol açabilir. Bu vitamin, vücut ihtiyacının yaklaşık% 14'ünü karşılayabilen hindi yumurtasının ağırlığının yaklaşık 86 mikrogramını oluşturur.

B12 vitamininin insan vücudu için de birçok faydası vardır. Bu vitamin, sinir sisteminin işlevini iyileştirebilir ve kanser riskini azaltabilir. Hindi yumurtası 1.34 mikrogram B12 vitamini içerir. Bir insan vücudunun bu vitamine olan ihtiyacının% 54'ünü yiyerek sağlayabilir.

Hindi yumurtasındaki besinlerin bileşimi

Hindi yumurtasındaki kalorilerin çoğu yağdan gelir. 9,4 gram hindi yumurtası ağırlığı, hindi yumurtasındaki kalorinin %63'ünden fazlasını sağlayan yağdır. Hindi yumurtasındaki yağ, kuluçka ve büyüme sırasında önemli bir rol oynar. Bir amino asit kaynağı olarak yağ, hücre zarlarının besinleri emmesine yardımcı olur.

Protein
Proteinler ayrıca hindi yumurtasının toplam ağırlığının 108 gramını oluşturur. Hindi yumurtası kalorisinin %32'si içerdiği proteinlerden gelir. Hindi yumurta proteini, kas büyümesinde ve insan bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir rol oynayabilir.

karbonhidrat
Karbonhidratlar bir gramdan daha az hindi yumurtasını oluşturur.

Selenyum
Selenyum gençlikte bir faktördür ve insan vücudunun yaşlanmasını engeller. Hindi yumurtası yemek, vücudunuzun selenyum alımını yaklaşık 27.1 gram artırabilir. Selenyumun vücut için diğer faydaları arasında kanser ve kalp hastalıklarını önleme, tiroid bozukluklarını önleme, artriti önleme ve erkek doğurganlığını artırma sayılabilir.

Demir
Hindi yumurtasındaki demir, toplam ağırlığının yaklaşık 3.24 gramıdır. Hindi yumurtası yiyerek kadınlar ihtiyaç duydukları demirin %18'ini, erkekler ise %41'ini sağlarlar. Demir, oksijenin kırmızı kan hücreleri tarafından taşınması için gereklidir ve eksikliği, büyümenin azalmasına, anemiye ve dirence neden olabilir. Yorgunluk, demir eksikliğinin başka bir komplikasyonudur.

B9 ve B12 Vitaminleri
B9 ve B12 vitaminleri hindi yumurtasında bol miktarda bulunur. Bu vitaminler, kırmızı kan hücrelerinin oluşumu ve vücuttaki oksijenin hızlı ve kolay transferi için çok faydalıdır.

B9 Vitamini anne karnındaki fetüsün oluşumunda ve büyümesinde önemli rol oynar ve eksikliği vücutta doğuştan nörolojik bozukluklara yol açabilir. B9 Vitamini, vücudun ihtiyacının yaklaşık %14'ünü karşılayabilen hindi yumurtasının toplam ağırlığının yaklaşık 86 mikrogramını içerir.

B12 vitamininin faydaları, sinir sisteminin işlevini iyileştirmeyi ve kanser riskini azaltmayı içerir. Hindi yumurtası ayrıca vücudun bu maddeye olan ihtiyacının %54'ünü sağlayan 1.34 mikrogram B12 vitamini içerir.


Kolesterol ve doymuş yağ

Hindi yumurtası da yağ içeriğinden dolayı dezavantajlara sahiptir. Her hindi yumurtası 2.9 gram doymuş yağ asidi ve 737 miligram masif kolesterol içerir. Bu, Amerikan Kalp Derneği tarafından önerilen günlük kolesterol miktarının iki katıdır ve önerilen günlük doymuş yağ miktarından yüzde 13 daha yüksektir. Hindi yumurtasındaki kolesterol miktarı, kalp hastalığı ve yüksek kolesterolü olan kişiler için zararlıdır.

Hindi yumurtasını ara sıra tedavi olarak kullanıyorsanız, almadan önce doktorunuzla konuşmanız en iyisidir. Kardiyovasküler hastalık riski altındaysanız, bundan kaçınmalı veya daha az kullanmalısınız. Ayrıca hindi yumurtası, ördek yumurtası ve kaz yumurtasından daha düşük kolesterole sahiptir.

Karbonhidratlar, proteinler ve yağlar

Hindi yumurtasındaki kalorilerin çoğu yağlardan gelir. Her kuşun yumurtası, hindi yumurtasının toplam kalorisinin %63'üne katkıda bulunan 9.4 gram toplam yağ içerir. Bu yağ, tavuğun olgunlaşması için metabolizması için enerji sağlar. Bu yağ türü, sağlıklı hücre zarlarının besinleri emmesi için esansiyel yağ asitleri kaynağı olarak hindi yumurtalarında faydalıdır. Kuşun yumurtalarının her biri, kalorilerinin %32'sini oluşturan 10.8 gram protein içerir.

Hindi yumurtasında depolanan protein, bağışıklık sisteminizi korur ve yeni dokuların büyümesini destekler. Ayrıca vücudun kas büyümesine yardımcı olur. Hindi yumurtası karbonhidrat bakımından düşüktür, hindi yumurtası başına yaklaşık bir gramdan daha az karbonhidrattır. Karbonhidratlar, enerji temini ve metabolizmanın ana kaynaklarından biri olarak kabul edilebilir. Karbonhidratlar, vücudun enerjiye ihtiyacı olduğunda yağların yakılmasına ve proteinlerin depolanmasına neden olur.

Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü