Hindi Seçimi ve Yetiştiriciliği

 Hindi Seçimi ve Yetiştiriciliği 

Hindiler, küçük bir çiftliğe eğlenceli, karlı bir ek olabilir. Bazı insanlar evcil hayvan olarak bir "tom" (olgun bir erkek hindi) bulundurmayı sevse de, genellikle et için yetiştirilirler. Çiftliğinize hindi eklemeye karar vermeden önce, işte hindileri doğru şekilde yetiştirmenin temelleri.

Hindi Yetiştirmelimisiniz?

Hindi yetiştirmek, tavuk yetiştirmeye benzer - ancak hindiler, özellikle civcivler (genç hindiler) olarak biraz daha fazla yavrulama gerektirir. Ayrıca insanlarla sosyaldirler, tavuklardan çok daha fazlasıdır, bu nedenle her gün kuşlarınızla biraz zaman geçirmeye istekli olmanız gerekir.

Hindi Cinsi seçimi 

Bir sonraki adım, doğru cinsi seçmektir. Geniş Göğüslü Beyazlar, süpermarkette bulduklarınıza benzeyen "modern" yenen hindilerdir (ancak küçük bir çiftlikte merada yetiştirilen bu cins bile süpermarket çeşidinden çok daha lezzetli olacaktır). Standart Bronz ve Beyaz Hollanda çeşitleri de et üretimi için popüler ırklardır.

Geniş Göğüslü Bronzlar ve Beyazlar, gerçek ırklar değildir, sadece et için kullanılan standartlaştırılmamış ticari bir türdür, White Hollands ve Standart Bronzlar ise tanınmış türlerdir. Miras hindileri arasında Bourbon Reds ve Narragansetts; ikincisi, yiyecek arama ve haşere kontrolünde başarılı olan çarpıcı, orta boy kuşlardır. Royal Palm hindileri, yaklaşık on ila on altı poundluk daha küçük bir bitmiş boyuta büyür ve güzel, farklı görünümlü kuşlardır.

Yetiştirmeye Civcivlerden başlayın

Tipik olarak, ilkbaharda civciv denilen günlük hindilerle başlayacaksınız. Tavuklar için yaptığınız gibi bir kuluçka alanı kurmanız gerekecektir. Beslenme teknesinden çocuk havuzuna kadar kuluçka alanları için birçok kendin yap fikirleri var.

Civcivlere başlamak gibi, kuluçka alanını ilk hafta 90 ila 95 derece F arasında tutmanız, ardından lambaları kaldırarak ve her hafta beş derece F soğutarak sıcaklığı yavaşça düşürmeniz gerekecektir. 

Barınma ve Yetiştirme

Hindilerinizin barınması ve çitle çevrilmesi için bir plan yapın. Pek çok çiftçi, hindilerinin, hareketli bir kümes gibi, hareketli bir tünek tertibatına sahip, çitle çevrili büyük bir ağılda yaşamasına izin verir. Hindiler için en iyi menzil kısa otlardır.

  Kırmızı yonca ve Kentucky bluegrass, özellikle serada sahip olunması gereken iyi çimlerdir. Bir düzine hindi sürüsü için, kabaca 75 fit kare veya sekizde bir dönümlük bir ağıl yapmayı planlayın. .8 Dokuma tel çit, elektrikli kümes hayvanı ağları gibi mükemmel bir seçimdir.

Haftalık olarak portatif tüneli temiz zemine taşıyarak merayı taze tutun. Gübre oluşumunu önlemek için yemliklerin ve sulukların yerlerini de döndürebilirsiniz.

Yemek ve Su

Hindilerinizi beslemeniz ve sulamanız gerekecek malzemeleri stoklayın. Bir düzine hindi için her gün en az 2 galon suya ihtiyacınız olacak, bu nedenle açık su musluğunuza bağlı otomatik bir sulayıcı düşünün. Dört ayak uzunluğunda bir suluk, 12 kuş için yeterli olacaktır. Pek çok hindi çiftçisi, yemi tutmak için üstüne küçük bir çatısı olan ahşap bir yemlik yapar.  Yaklaşık 100 pound yem tutan bir yemlik, 12 hindi için iyi bir boyuttur, çünkü olgunluğa yaklaştıklarında her biri bir pound yer. Günde yem.

Problemleri çözmek ve hastalıkları önlemek 

Sağlık sorunlarının ortaya çıkmadan önce nasıl önleneceğini öğrenmek - temiz otlak, taşınabilir tünekler ve taze, temiz su ve yiyecek ile  hindileri yetiştirmenin en kolay yoludur.5 Yine de bazen bazı şeyler olur ve nasıl alınacağını bilmeniz gerekir. onlara bak. Hindilere yeterince tüneme alanı ve otlak verin. Bunları tavuklardan ayrı olarak yetiştirdiğinizden emin olun. Hindi evinizin iyi havalandırıldığından emin olun ve hindilerinizi avcılardan koruyun. 

Yetiştirmek için en iyi hindi cinsleri

Narragansett hindi cinsi özellikleri

Bu hindi boyut oarak büyüktür ve görünüş olarakt siyah, brons, gri ve beyaz renklere sahiptir. Narragansett hindileri Bronz hindilerine çok benzerler ve diğer hindilere göre daha büyük bir vücuda sahiptir. Bu tür yetiştiriciler tarafından tercih edilen cinslerdendi çünkü et üretimi gerçekten yüksektir.

Bu cinsin diğer cinslere göre olan üstün özellikleri onun hem kapalı ve hem açık salonlardan ve alanlarda yetiştirilebilmesidir. Yani hem dışarıda ve açık alanda ve hamde salonda yetiştirilebilir. Bu hindiler çok hareketlidirler ancak yaşadıkların alandan uzağa gitmezler. Vücut dayanılıkları diğer hindilere göre daha yüksektir. 6 ay sonrada gereken verimliliği sağlayabilirler.

Royal palm hindi cinsi  

Royal palm hindisi İngilterenin yerli hindi cinslerinden biridir. Ayrıca bu cins amerakanın florida eyaltinde 1920 yıllarından görüldüğü belirtilmiştir. Bu tür yüksek et üretimi yanı sıra sahip olduğu güzelliği için süs kuşu olarak bile ilgi çekiyor. Genelde kuş yarışmaları ve festivallerinden süs kuşu oklarak bilinir ve yüksek fiyatları vardır.

Royal palm hindi cinsinin fiziksel özellikleri

Boyut olarak diğer hindilere göre daha küçükler ve çok güzeller. Genelde beyaz renkte olurlar. Küçük yetiştiricilik çiftliklerinde daha sık görülürler. Erkek royal palm hindinin ağırlığı genelde 7 ila 10 kilogram arasında ve dişi hindi ise 4.5 ila 5.5 kilogram arasındadır. Diğer türlere göre daha daha az yem tüketirler ve küçük çiftliklerde ve evlerde rahatlıkla bakılabilir ve yetiştirilebilirler. Eğer çok fazla et veya yumurta üretimi yapmak istiyorsanız pek iyi bir seçenek olmayabilir.

Beyaz hollanda hindi cinsi

Bu cins hindi yetiştiricilik tarihinin en eski türlerinden biridir ki Gerçek yaşam alanı amerika birleşik devletlerdir. Bu hindi beyaz tüyleri ile ünlüdür ve beyaz tüylü hindilerin arasındana en önemli ve en ünlü cinslerden biridir. 1900 yıllarının ilklerinde amerikanın ilk ticari hindisiydi.

Beyaz hollanda hindisi görünüş özellikleri

Bacak ve parmakları pembemsi bir renktedir ve kahverengi gözleri vardır. Yetiştirilen en nadir türlerden biridir. Bu tür daha çok et üretimi için yetiştirilir. Erkek cinsinin ağırlığı genelde 16 kilograma kadar çıkabilir ve genç civcivleri ise yaklaşık 9 kilogramdır. Dişi cins ise ağırlığı daha düşüktür.

Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü