Yumurtalık Hindi Yetiştiriciliği

 Yumurtalık Hindi Yetiştiriciliği 

Hindiler eti ve yumurtası kullanılabilen, hatta tüyleri çeşitli endüstrilerde kullanılabilen kaliteli kuşlardır. Ülkede bu kuşun yetiştirilmesi ve bakımı çok endüstriyel ve yaygın olmasa da birçok Avrupa ve Amerika ülkesinde hindi eti hanelerin temel gıda maddesi olarak kabul edilmekte ve bu amaçla üreme salonları donatılmaktadır. 


Yetiştirme Amaçları 

Genellikle üretilip mezbahalara satılmak üzere kesim için yetiştirilirler ve hindiler üç ila dört ay gibi kısa bir sürede 8 ila 12 kg ağırlığa ulaşabildikleri için damızlık ve et üretimi için harika bir seçenektir.

Ancak hindileri hem et hem de yumurta üretimi için besleyenler de var, ancak bazıları sadece yumurta üretimi için de yetiştiriyor ve yumurtlama döneminin bitip kuluçka dönemine girmesiyle birlikte genç hindilerin yerini yaşlı hindiler alıyor. 

Hindileri Yerde özgürce yetiştirebilir veya onlar için kafes sağlayabilirsiniz, bu durumda daha düşük bir maliyete sahip olmak istiyorsanız, çoğu yetiştiricinin de bu yöntemi kullandığı altlıkta üremeyi seçebilirsiniz.

Yumurtlayan hindi yetiştirme salonu aşağıdaki özelliklere sahip olmalı ve aşağıdaki gereksinim ve ekipmanlardan yararlanmalıdır:

C. Hindilerin iyi yetiştirilebilmesi için bu salonda su, elektrik ve yakıt olmalıdır.

B- Üreme yeri, olası hastalıkların insan ve hayvanlara bulaşmaması için şehir ve şehir gürültüsünden, ayrıca kırsal yerleşim alanlarından uzak olmalıdır.

C - İzin almanız gerekiyorsa ileride sorun yaşamamanız için fabrikalardan ve diğer hayvancılık ve kanatlı yetiştirme birimlerinden birkaç kilometre uzakta istenilen salonu seçmenizde fayda var.

D - Arzu edilen salonda verimli hindiler için en iyi koşulları sağlamak için uygun ısıtma, havalandırma ve aydınlatma ekipmanlarını kullanmalısınız.

E- Bu salon güvenli içme suyuna sahip olmalı ve kuyu suyu kullanılıyorsa sertliği düşük olmalı ki hindilerin sağlığı tehlikede olmasın.

F - Yatakta talaş veya yumuşak saman kullandığınızdan emin olun, böylece yatakta dışkı birikmesi hindi hastalıklarına neden olmaz. Hindiler hastalandıkları için yumurtlamayı bırakacaklar ve bunun sonucunda damızlık zarar görecektir.

G. Hindilerin boyuna ve fiziğine uygun hindiler kullanın ki hepsi aynı miktarda yem tüketsin.El yapımı ekipman kullanıyorsanız, hindilerin eksik kalması için rahat ve fit olmasına dikkat edin. beslenme.

K - Tahıl depolamak için mutlaka ayrı bir yer düşünün burası serin ve nem oranı çok düşük olmalıdır. Yiyecekler zamanla bozulacağından ve bunu önlemeniz gerektiğinden, sıcaklığı ve nemi düşürmek en iyi çözüm olacaktır.




Üreme sürüsü

Salonu hazırladıktan ve yeme, içme, ısıtma sistemleri, havalandırma gibi belirtilen tüm öğeleri yerleştirdikten sonra; Talaş ve… Verimli hindi veya yumurtayı hazırlamanız gerekecek.

Yenilebilir hindi yumurtası üretmek istiyorsanız erkek hindi hazırlamanıza gerek kalmayacak, çünkü dişi hindiler erkek kuş olmadığında da yumurta bırakabilmektedir ancak kuluçka için uygun döllenmiş yumurta üretmek istiyorsanız, bir de erkek hindiniz var, dişilerin arasında bulunun ve çiftleşmeye çalışın. Yumurtaların döllenmesi ve yumurtadan çıkması için gerekli olduğundan, erkek hindi aracılığıyla dişiye bulaşan yumurtada sperm varlığı.

Hindi Yemi 

Yumurtlayan hindilerin beslenmesi erkek veya etlik hindilerden farklı olmalıdır, bu nedenle dişi hindilerin diyetinin erkek hindilerden ayrı olması önemlidir. Dişiler yumurtlamak için çok fazla kalsiyum ve proteine ​​ihtiyaç duyduğundan, bu iki besin maddesi fazlaysa erkek hindiler için sorunlu olacaktır. 

Ancak genel olarak mısır, buğday, arpa, sorgum, meyve ve sebze küspesi, yonca ve yem, tahıl küspesi, et ve kemik tozu, kan tozu, miyelom, soya ve çeşitli mineral ve multivitamin takviyelerinin başlıca gıdalardan biri olduğu söylenebilir. besi hayvanı ve kanatlı beslenme uzmanı gözetiminde formüle edilmesi gereken ve öğütme ve karıştırma cihazları kullanılarak hindilerin tüketimine hazırlanması gereken hindi yemleri

Belirtildiği gibi dişi hindilerin diyetindeki kalsiyum ve protein miktarı daha fazla olmalıdır ve bu miktarlar kanatlı beslenme uzmanı tarafından hazırlanarak yetiştiriciye verilecektir. 

Kümes Ve Yumurtlaması için Yuvalar

Hindilerin yumurta bırakması gerektiğinde, yumurtalarını bırakmak için sessiz bir yere giderler. Temel olarak, vahşi doğadaki kuşlar, kendilerini düşman ısırıklarından korumak için yumurtalarını bırakabilecekleri güvenli bir yer arıyorlar, yani içgüdüsel ve bilinçaltı olarak böyle bir yer arıyorlar, bu yüzden hindileri yumurtalarını bırakmaya teşvik etmek istiyorsanız , salona bağlı karanlık ve tenha bir odada sıcak ve rahat olmalarını sağlamalısınız.




Yuvalama yeri olarak genellikle talaş veya samanla doldurulmuş ahşap veya plastik kutular kullanılabilir. Ancak yuvadan daha önemli olan yuvanın bulunduğu ortamdır, bu da ışığın azaltılması ve ısıtma cihazları kullanılarak o ortamın sıcaklığının artırılması gerektiği anlamına gelir.Ayrıca hindiler için yeterli su ve yiyecek sağlanmalıdır. uzun süre Yuvada daha fazla zaman geçirin.

Erkek hindilerin yuvaya girmesini önlemek için yetiştirici, durumlarını sürekli olarak izlemelidir.

Daha fazla bilgi için: Hindi yumurtası döl kontrolü

yumurtalık hindi yetiştirmek için gereken salon koşulları: 

Bu salonda erkek ve dişi hindileri bir arada tutacaksınız.Yumurtaların döllenebilmesi için erkek ve dişi hindilerin yan yana olması gerekir.Bazen yumurtaları döllemek için birkaç yumurtanın birkaç kez çiftleştirilmesi gerekir.

Bu salonda uygun soğutma ve ısıtma ekipmanı, klima, uygun sayıda besleme ve içme fanları, termometre ve higrometre vb. kullanmanız gerekir. Hindilerin daha iyi üremesi için su, elektrik ve gaz gereklidir, bu nedenle bu üç öğeye sahip olması gereken bir yer seçerken dikkatli olun.

Hindiler günde birkaç kez dışkı çıkardığı için salonun zeminini kaplamak için talaş, yumuşak saman veya talaş kullanın, böylece zeminin ıslanmasını ve mikroorganizmaların üremesini önlemek için bu yapılmalıdır. Bu durumda zemini temizlemek de kolay olacaktır.

Kışın haşere girişini ve ısı değişimini önlemek için bu salonun duvarlarını, tavanını ve zeminini ve ayrıca önceki salonu yalıtın ve sabitleyin.

Her 4 ila 5 hindi için genellikle bir besleyici ve bir suluk gerekir ve metrekare başına yaklaşık 3 hindi tutulabilir. Hindilerin ortamdaki aşırı yoğunluğu koksidiyoz ve yamyamlık gibi hastalıklara yol açacaktır.

Hindilerinizin maksimum miktarda yumurtlayabilmesi için erkek hindileri rahatsız etmeden veya üşümeden, yumurtlamaları gerektiğinde yuvalarına gidebilecekleri sıcak ve yumuşak bir ortam sağlamalısınız.

Hindilerin yumurtlama odası ana salona bağlanmalıdır ki dişi hindiler yuvalarına dinlenirken gidebilsinler ve daha yüksek bir sıcaklığa sahip olmalıdır. Bu odada çok sayıda dişi hindi için yuva yapmanız gerekiyor, ayrıca yuvayı yapmak için bir tava, raf veya kusurlu galon kullanabilir ve yumurtaların kırılmaması için saman veya yumuşak samanla doldurabilirsiniz. Bu salonu güvenli hale getirmek için gerekli çimento işini yapmalı ve sıcaklık ve nemi korumak için uygun ısıtma, soğutma ve nemlendirme ekipmanları kullanmalısınız.

Hindi yumurtası piyasası

Artık yumurtlayan hindi yetiştirmeye karar verdiniz, artık ürünlerinizi de düşünmelisiniz. Makalenin başında da belirtildiği gibi hindiler tavuklara göre daha az yumurtlama oranlarına sahiptir, bu nedenle döllenmemiş yumurta üretmek ekonomik olarak mümkün olmayacaktır ve erkek hindi kullanımı gerektiren döllenmiş yumurta üreterek gelir elde edilmelidir.

Hindi yumurtası satmanın en kolay ve en ucuz yolu sahibinden veya benzeri reklam sitelerine reklam vermektir. Hindi yumurtası alarak hindi yetiştirme salonu açmak isteyen veya çok günlük civciv üretip satmak isteyen birçok kişi var. İşinizde dürüst olduğunuz ve güvenlerini kazandığınız sürece tüm bu insanlar sizin sadık müşterilerinizdir.


Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü