Hindilerin Yumurtlamasını artırma yöntemleri

 Hindilerin Yumurtlamasını artırma yöntemleri 

Hindi yumurtasının hem çok faydaları ve hem diğer yumurtalara göre daha pahalı olduğu üzere bu kuşun yumurtlama oranının yüksek olması yetiştirici için çok miktarda kar sağlayabilir. 



Hindi yumurtlaması neden önemlidir?

Hindi yumurtaları hem yenilebilir hem de hindi civcivleri için kullanılabilir, çünkü hindiler diğer kümes hayvanlarına kıyasla düşük yumurtlama oranlarına sahiptir, bu nedenle onları tek başına yenilebilir yumurtalar için yetiştirmek ekonomik olarak uygun olmayacaktır, bu nedenle çoğu profesyonel yetiştirici onları erkek ve dişinin bir kombinasyonu olarak yetiştirir, böylece üretilen yumurtalar döllenir ve hindi civcivleri üretmek için kullanılabilir.

Yumurtlayan hindilerin yaşlarına dikkat edin

Hindiler cinslerine bağlı olarak genellikle 7-8 aylıkken ergenliğe ulaşırlar ve bu dönemde yumurta bırakabilirler. Çevre ve beslenme koşullarına iyi uyulursa, yumurtlama mevsiminde maksimum yumurtlama miktarına sahip olacaklardır.

Hindilerin yumurtlama mevsimi ilkbaharda başlar ve yaz ortasına kadar devam eder.Doğru sıcaklık ve nem, protein ve kalsiyum yönünden zengin doğru beslenme, hindilerin stresten uzak sakin bir ortamda yetiştirilmesi yumurtlamada önemli faktörlerdir. hindiler (bunlardan bu makalenin ilerleyen kısımlarında bahsedilecektir)

Hindiler, yaşamın ilk yılında en fazla yumurtaya sahiptir ve yetiştiriciler, ikinci yılda kesim için pazara satar ve yerini daha genç sürülere bırakır.

Hindinin doğru cinsini seçin

Hindilerin, bazıları alçak yumurtlayan ve bazıları yüksek yumurtlayan farklı ırkları vardır. Örneğin yerel hindiler düşük yumurtlama oranlarına sahiptir ve sonunda yumurtlama mevsimi başına 40 ila 50 yumurta üretecektir.




Ancak bronz ve siyah hindi gibi ithal ve yetiştirilen hindilerin yumurtlama oranları çok daha yüksektir. Çünkü yumurtlama mevsiminde yumurtlama oranları 150 ila 190 yumurtaya ulaşır. Bu yüzden bir sürü satın almadan önce en iyi damızlık yumurtlayan hindileri araştırın ve gerekli bilgileri alın.

Uygun çevre koşulları sağlayın

Hindilerin yumurtlama oranında önemli ve etkili faktörlerden biri üreme ortamıdır. Doğal olarak hindiler kirli ve kirli ortamlarda yumurtlamak istemeyeceklerdir, çünkü sıklıkla hastalanırlar ve doğal olarak hiçbir hasta kuş yumurtlayamaz. Bu yüzden salonun temizliğine dikkat etmekte fayda var, hindi yetiştirme salonu temizliğinde aşağıdaki maddeleri göz önünde bulundurun:

  • Hindiden çıkan dışkı ve idrarı emmek için salonun zemininde yumuşak saman veya talaş kullandığınızdan emin olun, bu, altlığın ıslanmasını ve hoş olmayan kokunun salonda yayılmasını önleyecektir.
  • Hindi yetiştirme salonunda mutlaka havalandırma fanı kullanın çünkü havalandırma fanı kirli havanın çıkmasına ve taze havanın girmesine neden olacaktır. Uygun havalandırmanın olmaması hindilerin hastalanmasına neden olur ve hasta hindiler asla yumurta bırakmaz.
  • Temiz ve sağlıklı yiyecek ve içecekler ve kaplar kullanın çünkü hindiler bu cihazlarla doğrudan ilgilenecektir ve kirli ekipman kullanırsanız hastalık bulaşma olasılığı vardır.
  • Hindiler için herhangi bir komplikasyon ve hastalığa neden olmamak için taze ve sağlıklı su ve yem kullandığınızdan emin olun. Şehir içme suyu veya sertliği düşük kuyu suyu kullanın ve hindilerin yemlerini ve rasyonlarını veteriner departmanından lisanslı saygın merkezlerden hazırlayın.
  • Hindiler, ilkbahar ve yaz gibi ılık mevsimlerde, sıcaklığın ılıman olması şartıyla, bu nedenle hava çok soğuk veya çok sıcak olduğunda, çiftleşme ve yumurtlama eğilimi gösterirler. Bu nedenle, uygun soğutma ve ısıtma ekipmanı kullanarak üreme ortamlarının sıcaklığını kontrol ettiğinizden emin olun.
  • Yumurtlayan hindilerde yüksek ve stresli gürültü olmamalıdır. Çok fazla gürültü hindilerde yumurtlamayı azaltacaktır, kuşlar doğal olarak tamamen sessiz, sessiz ve biraz sıcak bir yere yumurta bırakacaktır.
  • Hindilerin kolay yumurtlamaları ve yumurtaların güvenli bir şekilde yumurtadan çıkmaları için mutlaka yuva sağlayın ki hindiler ihtiyaç duyduklarında içeriye girip yumurtlayabilsinler. Bu yuva, holün trafiğin ve yoğunluğunun en az olduğu, biraz karanlık ve sıcak olan köşelerde olmalıdır.

Standart bir diyet kullanın

Yukardaki şartların tümüne dikkat ederken aynı zamanda yumurtlayan hindilerin beslenmesinde de standart diyeti kullanmalısınız. Bu diyet diğer hindilerden ayrı olmalıdır. Hindilerin döşenmesi protein ve kalsiyum açısından yüksek olmalıdır.

Bu iki besinin hindilerin yumurtlama kabiliyetini arttırmada büyük etkisi vardır. Çünkü yumurtanın içi protein ve yağdan, kabuğu da kalsiyumdan yapılmıştır.

Standart hindi diyetini almak için, yumurtlayan hindileri için standart bir diyet hazırlamak için saygın bir kümes hayvanları uzmanından ve diyetisyenden yardım aldığınızdan emin olun.

Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü