Bronz hindi yetiştiriciliği

Bronz hindi yetiştiriciliği ve bakı

Aslen Kuzey Amerika'da yetiştirilen Amerikan bronz hindiler beyaz göğüslü bronz hindiler ve standart bronz hindiler olmak üzere iki türe ayrılır. Bu iki tür birbirine çok benzer ancak beyaz göğüslü bronz hindilerin ağırlığı standart türden daha fazladır. Bu yüzden çoğu yetiştirici onu et üretimi için yetiştirir.

Hindi yetiştirme Amerikan bronzu, hindi yetiştirme yöntemlerinden biridir ve ilkelere uyulursa yetiştiriciye çok fazla gelir getirecektir. Aslen Kuzey Amerika'da yetiştirilen bronz hindiler, beyaz göğüslü bronz hindi ve standart bronz hindi olmak üzere iki türe ayrılır.Bu iki tür birbirine çok benzer, ancak beyaz göğüslü bronz hindi standart türden daha ağırdır.Bu nedenle, çoğu yetiştirici onu et üretimi için yetiştirir.

Amerikan bronz hindilerinin daha yüksek et içeriğine ve daha düşük yumurta üretimine sahip olduğunu bilmek önemlidir, bu nedenle organik hindi eti üretmek ve tedarik etmek amacıyla Amerikan bronz hindilerini yetiştirmek için mükemmeldir.

Amerikan bronz hindileri, yaklaşık altı ila yedi ay olan 15 ila 20 pound ağırlığında olacaktır. Bu hindiler yedi aylıkken ergenliğe ulaşır ve ilkbahar veya yaz aylarında iseler, erkek hindiler olmadan bile yumurta bırakırlar. ancak onlardan döllenmiş yumurta hasat etmek istiyorsanız, çiftleşmek ve döllenmiş yumurta elde etmek için üreme ortamlarında erkek hindilerin bulunması gerekir.

Hindileri et olarak yetiştirmek istediğiniz için yatakta yetiştirmek için onlara rahat ve tamamen hijyenik bir salon sağlamalısınız. Hastalanma olasılığını en aza indirmek için. Bu amaçla, sinek, fare ve böcek gibi haşerelerin salona girme olasılığını ortadan kaldırmak için salonun zeminini ve duvarlarını tamamen çimentolamanız gerekir çünkü bu canlıların kendileri birçok hastalığa neden olur. 

Zemini çimentoladıktan sonra, yumuşak saman, talaş veya yumuşak talaşla kaplamalısınız. Çimento sert olduğu için zamanla hindilerin ayaklarında yaralara neden olur. Ayrıca bu çöplerde zamanla salona atılan dışkı salonun zemininin kaymasına neden olacağından dışkıda mikroorganizmaların aşırı çoğalması birçok hastalığa yol açacaktır bu nedenle mutlaka talaş kullanın veya Toz ahşap kullanın. hem bu sorunları önlemek hem de zemini temizlemeyi kolaylaştırmak için talaşlar.

Hindi yetiştirme salonunda kuş pisliklerinden yayılan amonyağın dış ortama hızlı bir şekilde aktarılması için havalandırma fanları kullanmanız gerekir, bu amonyak nedeniyle tavuk çiftlikleri ve tavuk çiftlikleri hoş olmayan bir kokuya sahiptir. Bu gazın kendisi hem kuşlara hem de insanlara çok zararlı birçok hastalığa neden olur. Sıcak mevsimlerde havalandırma fanları da salonun serinletilmesine yardımcı olacaktır. 

Sıcaklık dengesi oluşturmak için kapasitesi salonunuzun kapasitesine bağlı olacak uygun ısıtma ve soğutma ekipmanları kullanmanız gerekir. Salonun ihtiyaç duyduğu nemi sağlamak için ultrasonik nemlendiriciler de kullanabilirsiniz. Bir termometre ve higrometrenin varlığı, sıcaklık ve nemin tam miktarını belirleyecektir.Amerikan bronz hindi yetiştirme salonlarında, 25 ila 29 derece arasındaki sıcaklıklar ve yüzde 55 ila 60 arasındaki nem genellikle uygun olacaktır. 

Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü