Hindi Civcivi Bakımı

 Hindi Civcivi Bakımı

Bu günlerde, sağlığını önemseyen çoğu insanın alışveriş sepetinde hindi eti var. Lezzetli tadı, yüksek proteini ve uygun fiyatı bu besleyici eti popüler kılan faktörlerden bazılarıdır. 



Hindi etine olan talebin artması, pek çok insanı, insanların bu besin ihtiyacını karşılamak ve aynı zamanda kendilerine gelir elde etmek için yetiştirmeyi düşündürmüştür.

Ucuza gitmeyi ve düşük bant genişliğini riske atmayı planlıyorsanız, sadece kendinizi kandırmış olursunuz. Unutmayın, bu işte başarı için faiz, azim, kolaylık ve sermaye gerekli ama yeterli değil. Bu meslek hakkında gerekli bilgi ve bilgileri edinmek sizi birçok zorluktan ve maddi kayıplardan koruyacak ve işinizin başarısını garanti edecektir.

Kuluçka ile civciv üretmek istiyorsanız: 

Hindi yumurtasından kuluçka makinesi yardımıyla civciv elde etmek istiyorsanız, istediğiniz ortam ve kapasiteye uygun bir kuluçkahane satın almalısınız. Ardından cihazın yerleştirileceği ortamı seçin ve dezenfeksiyondan sonra yumurtaları içine koyun.

Ayarlanan süre boyunca sıcaklığın 37 derece ve nemin %70 olduğunu unutmayın. 28 gün sonra yumurtadan çıkan civcivleri 24 saat makineye koymalı ve dışarı çıkarmamalısınız. Tavukların vücutları kuruduktan sonra dikkatlice düşündüğünüz yetiştirme salonuna aktarabilirsiniz.

Hindi civcivlerini doğumdan sonraki ilk günlerde tutmak

İlk hafta hindi civcivlerinin bakımı için tüm imkanlar ve koşullar hazırdır. Özel karton kutulara yerleştirilir ve karton duvarın iç kısmında ana makinenin altına yerleştirilmelidir. Bu dikkatlice ve yeterli zamanla yapılır. civcivler iki elle hareket ettirilir ve tek seferde makinenin altına atılmamalıdır. Bu sırada civcivlerin sayılması ve kayıp sayılarının kaydedilmesi tavsiye edilir. İlk hafta boyunca, yapay anne cihazının çevresinin sıcaklığı 32 ila 33 derece ile sınırlandırılmalı ve 20 santigrat derece olan ortam sıcaklığı, özellikle Ob haftasında günde birkaç kez kontrol edilmelidir.

Hindi yetiştirmede önemli noktalardan biri de doğumdan sonraki ilk günlerde civcivlerin durumuna dikkat etmektir. Her kuşun civcivinin kendine has özellikleri vardır. Hindi civcivleri yeterince zekaya sahip görünmüyor, bazı civcivler yiyecek ve su bulamıyor. Bazı civcivler yapay annenin ısısını algılayamaz ve ondan uzaklaşamaz. Bu nedenle özellikle civcivlerin kuluçka makinesinden damızlık salonuna taşınmasının ilk gününde yetiştiricinin çok dikkatli olması gerekmektedir. Tarif edilen civcivler belirlenmeli ve yardım edilmelidir. Aksi takdirde telef olurlar.  Böyle bir durumdan kaçınmak için aşağıdaki tavsiyelere uyulmalıdır.

Hindi civcivlerinin kaybını önlemek için çözümler


  • Civcivlerin yapay ana cihazdan yayılmasını ve uzaklaşmasını önlemek için civciv koruyucuyu kullandığınızdan emin olun.
  • İçici ve yiyici sayısı yeterli olmalı ve bunları tek tek düzenleyiniz.
  • Yemek alanını ve içme suyunu tamamen aydınlatmak için küçük ampuller düzenleyin.
  • Yemin üzerindeki kırmızı, sarı ve yeşil tespih gibi küçük parlak nesneler dikkatlerini yemeğe çekmek için (bu parçaların boyutu civcivler yutamayacak kadar büyük olmalıdır. bir veya iki gün)
  • İlk gün yemliğin dışına ve çevresine biraz civciv yemi dökün.
  • Sabit bir yerde duran ve ses çıkaran bir civciv görürseniz, yapay ana makinenin altına, sulamaya ve beslenmeye yönlendirin.
  • Sabit bir yerde duran ve gözleri kapalı cıvıl cıvıl bir civciv görürseniz, onu su içmeye zorladığınızdan emin olun. Ardından tavuğun arkasını sihirli bir kalemle (tercihen mavi) işaretleyin ve normale dönüp yardım edene kadar birkaç kez izleyin.
  • civcivlerin yeterince ısısı yoksa birbirlerine giderler, birbirlerinin altına girerler ve yemden ayrılırlar. civcivlerin uygun ısısına özellikle dikkat edin.

Bir hindi yetiştiricisi, tecrübe kazanarak ve civcivlerin durumunu gözlemleyerek, makinenin altındaki sıcaklığın uygun olup olmadığını kolayca görebilir.



Civcivler ana makinenin altında ve ortasında toplanma eğilimindeyse, bu soğuk olduğunu gösterir. Cihazın ortasından uzaktayken ve dış kenarda. Aşırı ısıyı gösterir. civcivler makinenin altına ve etrafına eşit olarak dağıldığında uygun bir ortam ve hoş bir ısı olduğunu gösterir. İlk günlerde anne makinenin yanındaki yatağa büyük karton veya temiz kağıt parçaları konur ve alışması için üzerlerine biraz civciv yemi dökülür. Her 100 civciv için, iki adet bir metrelik yemlik için, yemliklerin ve yemliklerin tek tip ve üniform bir şekilde yerleştirilmesi amaçlanmıştır. Yetiştirme salonu girişine patojenlerin girişini önlemek için dezenfektan solüsyon içeren uygun bir kap (dezenfeksiyon) konulmalıdır.

Farklı yaşlarda hindi civcivi yemi

Hindi civcivlerinin yiyip içememeleri nedeniyle zeka eksiklikleriyle bilinmeleri ilginçtir. Hindilerde beslenme miktarı diyetlerine, yaşlarına ve ırka göre değişmekle birlikte genel olarak erkeklerin ihtiyaç duyduğu besin miktarı dişilere göre çok daha fazladır. Hindinin günde iki kez yemek yeme sayısı, kuşa bağlı olarak değişebilir.

Yumurtadan çıktıktan bir gün sonra civcivlerin beslenmesi dikkatli yapılmalıdır. Kıyılmış arpa, süt, haşlanmış yumurta ve yeşil yiyecekler, civcivlerin beslenmeye başlaması için uygun ve iştah açıcı olabilecek yiyeceklerden bazılarıdır.

Yedi ila sekiz haftalık ve on dört ila on beş haftalık mera, hindiler için en iyi besin kaynağıdır. İlk bir buçuk ayda civcivlerin diyetlerinde su, ayran ve yağsız süt gibi sıvılar ve% 28 protein bulunmalıdır. bu sürenin sonunda 21-22 haftalıkken proteinin en az% 20'si yeterlidir.

Hindi civcivlerinin yiyip içememelerinden dolayı zeka yoksunlukları ile bilindiğini bilmek ilginçtir. Hindilerde besin miktarı diyete, yaşa ve ırka göre değişmekle birlikte genel olarak erkeklerin ihtiyaç duyduğu besin miktarı dişilere göre çok daha fazladır. Hindi öğünlerinin sıklığı günde 2 defadır, bu sayı kuşun durumuna göre değişiklik gösterebilir.

daha fazla bilgi için: Hindi cinsleri

Civcivlerin yumurtadan çıktıktan bir gün sonra beslenmesi dikkatli yapılmalıdır. Kıyılmış arpa, süt, haşlanmış yumurta ve yeşil yemler civcivlerin beslenmeye başlaması için uygun ve iştah açıcı olabilecek besinlerden bazılarıdır.

Yedi ila sekiz haftalık ve on dört ila on beş haftalıkken, mera hindiler için en iyi besin kaynağıdır. İlk bir buçuk ayda tavukların diyetlerinde su, ayran ve yağsız süt gibi sıvılar ve %28 protein bulunmalıdır. Bu süreden sonra 21-22 haftalıkken proteinin en az %20'si yeterlidir.

Hindi yemindeki protein kaynakları

Genellikle hindi ve diğer kanatlıların standart rasyonlarında et tozu, balık tozu, kan tozu, pamuk tohumu küspesi, yer fıstığı küspesi, soya küspesi, mısır unu, ayçiçeği tohumu küspesi gibi maddeler hazırlanıp bir araya getirilerek kullanılır. Hindilerin ihtiyaç duyduğu protein kaynaklarını sağlayabilirsiniz.

Hindi beslemek için vitamin kaynakları
Hindilerin vücut gereksinimleri, vitamin eksikliğinin etkilerini önlemek için hindilerin suyuna ve yemeğine vitamin kaynakları dahil edilerek önlenebilecek A, D, E, B vitaminleri, K vitamini ve vitaminlerini içerir. .

Hindilerin diyetindeki vitamin eksikliğinin komplikasyonları arasında iştah azalması, bodur büyüme, yürüme dengesizliği ve felç, anemi ve güçsüzlük, osteoporoz, hastalık direnci ve...

Hindilerin ihtiyaç duyduğu mineraller

Hindilerin diyetindeki vitamin eksikliği birçok hastalığa ve çikolataya yol açabileceği gibi, hassas minerallerin eksikliği de bu tür yan etkilere neden olabilir, bu nedenle hindilerin ihtiyaç duyduğu minerallerin sağlanmasına özellikle dikkat edin.

Hindilerin ihtiyaç duyduğu mineraller arasında kalsiyum, fosfor, sodyum, klor, potasyum, kükürt, bakır, demir, iyot, manganez, çinko, selenyum ve که bulunur.Malzemeler hindilerin daha iyi ve sağlıklı büyümesine yardımcı olabilir.

Yukarıdaki minerallerden herhangi birinin eksikliği hindilerin sağlığını etkileyen sorunlara yol açacaktır, örneğin diyetlerinde kalsiyum eksikliği varsa hindilerin kemikleri yumuşayabilir ve magnezyum eksikliği varsa felç olabilir. Ayak ve kemikler deforme olur. Ayrıca yemlerindeki çinko miktarı izin verilen sınırın altındaysa, verimleri düşük olacak ve kuş fazla kilo alamayacaktır.

Kanatlı uzmanı ve diyetisyenine danışarak hindilerin mineral kaynaklarını temin edebilir ve onların önerdiği standart ve formüle göre hindilerin beslenmesine ekleyebilirsiniz. Genellikle tahıllar ve tahıllar, yonca ve yemler, tüketilen sebzeler ve diğer gıdalar gerekli minerallere sahiptir, ancak bu telafinin olmaması nedeniyle mineral takviyeleri kullanılmalıdır.

Hindi civcivlerinin üreme koşulları ve bakımı

  • Hindilerin saklandığı ve yetiştirildiği yer aşağıdaki standartları karşılamalıdır:
  • Tavukların nem oranı% 65-70 olmalıdır.
  • Havalandırmalı pencereler ve elektrikli fanlar kullanarak uygun havalandırma
  • Hindi hayatının ilk iki gününde 24 saat kırmızı ve yeşil ışık kullanmak ve ardından bu ışıkların yoğunluğunu günde 14 ila 18 saate düşürmek
  • Gıda kabının, depo holünün tüm bölümlerinin ve malzeme ve ekipmanın dezenfekte edilmesi
  • 7 cm kalınlığında saman ile salona uygun yatak yapılması
  • Farklı yaşlardaki hindi civcivlerinin gerekli sıcaklığının ısıtıcı ve suni anne makinesi ile sağlanması
  • İlk hafta 30 hindi civcivine 1 metrekare boşluk bırakılması (son haftalarda bu boşluğa 2 ila 3 kanatlı yerleştirilmelidir)

Hindi civcivi hastalıkları 

Hindi civcivleri, yaşamlarının ilk 40 gününde sık görülen hastalıklara karşı daha hassastır. Bu rudumda; Bu dönemde hijyen ve aşılama gibi önlemler alarak çeşitli hastalıklara yakalanmalarını önlemek gerekir. Hindi civcivlerinin yaşayabileceği en önemli ve yaygın hastalıklar şunlardır: 

Koksidoz 

Adından da anlaşılacağı gibi, bu hastalığın nedeni koksidoz adı verilen bir parazittir.
En yüksek dizanteri insidansı 2 ila 10 haftalık hindilerde görülür.
Hindilerde koksidiyoz belirtileri arasında güçsüzlük ve iştahsızlık, kemiklerin yumuşaması ve sürekli cıvıldama sayılabilir. Hijyen ve tavuklara sulu yem verilmemesi hastalığın ilerlemesini engeller.

Bağırsak iltihabı

Bağırsak iltihabına bu kuşlarda bağırsak mikropları neden olur. Yüksek veya düşük ortam sıcaklığı, yetersiz beslenme ve tavuk yoğunluğunun yüksek olması bu hastalığın nedenleridir. Bu hastalığın belirtileri arasında kuşların zayıflığı, ishal ve..

Newcastle hastalığı

Newcastle hastalığı hindilerin en tehlikeli hastalıklarından biri olarak kabul edilir çünkü bu viral ve bulaşıcı hastalık bu kuşun solunum, sinir ve sindirim sistemlerinde bozukluklara neden olur. Hindilerde hastalığın erken evrelerinde burun akıntısı, iştah ve hareketlilik azalması gibi belirtiler ortaya çıkar ancak hastalığın ilerlemesi ve şiddeti ile ne yazık ki kuşların felç olduğunu görmekteyiz. Antibiyotik kullanmak, enfekte kuşları sağlıklı olanlardan izole etmek ve hindileri sarımsak ve yoğurtla beslemek hastalığı önlemenin yollarıdır. 







Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü