Evde Hindi Bakımı

 Evde Hindi Bakımı 

Evde hindi yetiştirmenin kazançlı bir ev tabanlı iş olma potansiyeline sahip olduğundan emin olun.Kuş tutmanın temelleri ve koşullarından, doğru cinsi seçmekten, sağladığınız besin türü ve miktarından, Yeterli bilgiye sahip olun. Gelirinizi artırmayı düşünüyorsanız ve evde iyi bir atmosfere sahipseniz, bunun için en iyi seçenek hindi yetiştirmek çünkü son zamanlarda hindi eti talebi o kadar arttı ki bu yeni işin önünü açtı. 



Evde hindi yetiştirmeyle ilgili önemli noktalar

Önce deneyin; Kuşun ihtiyaçları ve tükettiği besinler hakkında genel bilgi alın. Hindiler en büyük ve en ağır kanatlı kuşlardan biridir.Hindileri yetiştirmek için gereken gelişim aşamaları ve çevre nedir, nasıl ve hangi koşullar altında bilmeniz gereken bilgiler.

Hindi eti sülün etinden sonra en lezzetli etlerden biridir ve her şeyden önce protein sağlamak önemlidir.Hindileri ilkeli bir şekilde ve modern bilimsel yöntemler kullanarak besleyip yetiştirebildiğiniz zaman bunu zamanla anlayacaksınız. bu; Hindi beslemek sadece ekonomik ve uygun maliyetli bir fikir değil, prensipte yetiştirerek ülkenin protein ihtiyacının karşılanmasına önemli bir katkı sağlayabilirsiniz ki bu da büyük bir değerdir.

Hindi yetiştirmeye yılın hangi mevsiminde başlıyorsunuz?

Ilıman iklime ve uygun iklim koşullarına sahip bölgeler hindi yetiştirmek için en iyi yerlerdir. Bu kuşlar yılın daha sıcak aylarında çiftleşmeye ve yumurtlamaya başlar, ancak birkaç günlük hindi civcivini hazırlamak, başlamak için en iyi yoldur.

Evde kaç hindi yetiştirilebilir?

Doğal olarak hindi sayısı belli bir miktarın çok üzerinde ise çok sıkıntı yaratacaktır. Yaşadıkları ortamı çok kirletirler ki bu da temizlenmesi çok zaman ve sabır ister ve çok fazla olursa sadece sizi değil komşularınızı da rahatsız edecek bir sürü hoş olmayan koku üretirler. Bu nedenle maksimum 40 ila 50 adet yetiştirmenizi ve çok sayıda yetiştirmeyi düşünüyorsanız onlar için özel bir yer kiralamanızı öneririz.

Evde beslemek için en iyi hindi cinsi

Yerli cins, güzellik, Nicholas, hibrit vb. gibi farklı hindi cinslerinin damızlık hindiler için sunulabileceği doğrudur, ancak modifiye bir cins olan yerli hindi üreme için en uygun cins çünkü diğer taraftan Hindi eti fiyatlarındaki dalgalanmalar Diğer ırklardan farklıdır ve başlangıçta yemleri için çok para ödemek zorunda kalabilirsiniz, ancak geliştirilmiş yerli ırk 7 aya kadar olgunluğa ulaşan hindilerden biridir ve onların rasyon tüketilir.Bu süre zarfında yaklaşık 35 kg'dır, ancak bu süre zarfında ağırlıkları 20 ila 25 kg'a eşit bir ağırlığa ulaşır, yani ayda yaklaşık üç kg ağırlığındadırlar.

Hindileri tutmak için gerekli alan ve ekipman

15 hindi civcivini tutmak için birkaç metrelik bir boşluk yeterlidir, ancak büyüdükten sonra yaklaşık 30 metrekare daha fazla alana ihtiyaç duyacaktır, bu nedenle önce bu alanla istediğiniz salonu daha sonraya kadar düşünün.Taşıma sorunu ile karşı karşıya kalmayın, ancak civcivleri istenilen yere taşımadan önce ısıtıcı gibi ısıtma sistemleri ile klima veya nemlendirme sistemleri gibi soğutma sistemleri ile donatın çünkü hindiler salon sıcaklığına uyum sağlayarak vücut sıcaklıklarını kontrol edemezler ve bundan zarar görebilirler. soğuk ve sıcak stresleri ve savunma mekanizmaları tehlikeye girer.

Hindilerin evde Yetiştirilmeleri için istenilen yerde verimli bir şekilde üremelerini sağlayacak su, elektrik ve gaz gibi tesislerin olması gerekir. Bulundukları ortamda klima, ısıtıcı, havalandırma, yemlik, su kapları, yumurta yuvaları, yapay ana lamba gibi ekipmanların bulunması gerekecektir.

Yazın aşırı sıcaktan dolayı hindiler ölebilir, bu nedenle yaşam ortamlarında mutlaka bir su soğutucusu ve soğuk su bulunmalıdır. Ayrıca kışın ortam sıcaklığını 28 ile 32 derece arasında tutmalı, bu nedenle gazlı veya mazotlu ısıtıcılar kullanmalısınız. Bölgenizdeki hava kuru ise, odayı nemlendirmek için nemlendirici makineler kullanmalısınız.

Salonu havalandırmak ve taze oksijen vermek için bir havalandırma fanı ve bir üfleyici fan kullanmalısınız, böylece salona temiz hava girerken kötü koku ve zehirli gazlar ortamdan uzaklaştırılır. Ayrıca, daha iyi ve daha doğru üreme için yiyecek ve sulama ve yumurtlama yumurtalarının varlığı gerekli olacaktır. 

Hindiyi beslemek

Meyve ve sebze atıklarını kullanmak hindiler için uygun maliyetli bir gıda olabilir, ancak kuşlar her geçen gün büyüyor ve beslenmeleri büyüme faktörü ve beslenme gereksinimlerine dayanmalıdır. Süte batırılmış doğranmış arpa, haşlanmış ve doğranmış yumurta ve sebze karışımı hindiler için en uygun yiyeceklerdir.

Daha fazla bilgi için: Hindi Yemi

Hindilerinizi beslemenize yardımcı olacak bazı ipuçları:

Hindiler dışkılarıyla kontamine olan aynı tohumlarla beslenebileceğinden, yemliği, civcivler gagalarken yere hiçbir tohum düşmeyecek şekilde doldurun.

Hafta boyunca (haftada en az bir kez) yemek kaplarını dezenfekte etmek ve içme kaplarını günlük olarak dezenfekte etmek beslenme hijyeninin olmazsa olmazları arasındadır.

Daha küçük civcivleri yeme ve içme konusunda eğitmek için birkaç büyük hindi kullanmak gerekir, çünkü hindilerin diğer kuşlardan farklı olarak yeme içme konusunda yetenekleri yoktur ve dikkatsizseniz sevgili yetiştiriciler leşlerini boşa harcanan açlığın etkilerini yaşayın. .

Üreme döneminin başında oda sıcaklığına dikkat edilmesi, civcivlerin sağlığını ve doğru beslenmesini etkileyebilir. İlk günlerde altlık sıcaklığı 34 ila 36 santigrat derece arasında olmalı ve civcivler 18 santigrat dereceye alışana kadar sıcaklığı her hafta 2 santigrat derece düşürmelidir.

Hindi hastalıkları

Ne yazık ki hindilerin etleri diğer kuşlara göre çok lezzetli olmasına rağmen hastalıklara açık olmaları onların yetiştirilmesini zorlaştırmıştır ki bu da tabii ki özel bakım ve hijyen ile yaşadıkları alanın pek çok hastalığa neden olabilir. Bu kuşun hastalıklarını ve korunma ve tedavi yöntemlerini tanımak için hindi hastalıkları ile ilgili makaleyi okumak daha iyidir.

Evde hindi yetiştirmede önemli bir nokta

Evde hindi yetiştirirken akılda tutulması gereken en önemli şey, sağlık ve beslenmeyi korumaktır. Çevre hijyenlerine dikkat ederek, beslenmelerinde sağlıklı ve taze yem ve su kullanır, gerekli aşıları ve antibiyotikleri belirli zamanlarda kuşlara enjekte ederseniz, en az can kaybıyla karşı karşıya kalırsınız.



Comments

Popular posts from this blog

Hindi Cinsleri Nelerdir?+Yetiştirme Koşulları

Beyaz Hindi Özellikleri

Hindi yumurtası Döl kontrolü